3tojás, 6 dkg cukor, 18,5dkg porcukor, 10 dkg mandulaliszt, csipet só. A tojásokat szétválasztani, a fehérjét felverni míg egy kicsit habos lesz és akkor bele a só és a cukor. Nem túl kemény habbá verni. Egy másik edénybe beletesszük az átszitált porcukrot és a szintén átszitált mandulalisztet ésjól összekeverjük. Ezután a mandulalisztes porcukrot hozzáadjuk apránként a felvert habhoz és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Nem kell félni, hogy összetörjük a habot, mert az a jó ha nem marad benne buborék. Ilyenkor mehet bele a színezék. Habzsákból kinyomjuk a formába és állni hagyjuk szobahőmérsékleten egy órát, hogy megbőrösödjön a teteje.Majd 140 fokra előmelegített sütőben kb: 10 percig sütjük. Ha kinyomtuk a formára a tepsit odaütögetjük az asztallaphoz többször, hogy a maradék buborékok távozzanak. Ha kivettük a sütőből egy kicsit hagyjuk hülni és csak utána szedjük le a lapról.
A lisztet a kakaóporral a sütőporral és a sóval kikeverjük. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, folyamatosan dolgoztatva a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Ha túl lágy, akkor picit hűtőbe tesszük. Laposabb korongokat készítünk belőle. Kizsírozott (vagy sütőpapíros) tepsire helyezzük őket, kissé ellapogat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a lekvár és a porcukor kivételével gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, és 180°C-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű