tészta
60dkg sima liszt
2 egész tojás
2 dkg élesztő
20 dkg porcukor
25 dkg sütő vaj
1/2 cs. sütőpor
1/2 citrom leve 1 citrom reszelt héja
pici só
Az összetevőkből meggyúrom a tésztát s elosztom négy felé,tepsi (25x35)nagyságúra nyújtom,a hátára teszem a tésztát, megkenem szilva lekvárral majd ráborítom a másik tésztát, megböködöm villával s előmelegített sütőbe rózsaszínre sütöm. Ezt megismétlem a másik két tésztával.
A kihült két tészta közé megy a krém.
3 dl tej, 20 dkg porcukor, 5 dkg finom liszt, ezt megfőzöm s kevergetve kihütöm. 35 dkg tehén vajat habosra keverek 20 dkg porcukorral s hozzá adagolom a főzött krémet.
Ez a krém megy a két tészta közé.
A tetejére máz:40dkg átszitált porcukor,1ek.olaj,1/2 citrom leve és kb.1/2dl forró víz.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz keverjük a cukrot, és az étolajat. A fehérjékből kemény habot verünk. A lisztet a sütőporral, és a kakaóval összekeverjük, majd apránként a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzá valóiból 2 lapot sütünk ( akár piskóta, akár mézes lap, a mennyiségek a két laphoz vannak megadva, - a piskóta vékony kell, hogy legyen mint ahogy a mé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk egy magas peremű tepsit. A tésztához a tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a c...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Ha kihűlt,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden darabot keresztben kettévágunk és megkenjük a krémmel. A krémhez a tejet és a liszte...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes