A piskótáshoz:
20 dkg cukor,
2 tojás,
3 evőkanál méz,
12,5 dkg margarin,
40 dkg Mester süteményliszt,
4 dl tej,
1 teáskanál szódabikarbóna.
Kakaós mázhoz:
12,5 dkg margarin,
20 dkg cukor,
4 evőkanál kakaópor,
2 dl tej,
1 teáskanál rum,
a hempergetéshez 20 dkg kókuszreszelék.
A tojásokat kikavarjuk a cukorral meg a mézzel, majd végül a margarinnal. A szódabikarbónát összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a tojásos masszához és a tejjel csomómentesre kavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben (közepes méretű), 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. A mázhoz a tejet meg a margarint melegedni tesszük, majd hozzáadjuk a cukorral összekevert kakaót és felforraljuk. A végén rummal ízesítjük. Mikor a piskóta megsült, felvágjuk kockákra, megforgatjuk a mázban és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
A lisztet összekeverni a sütőporral és egy csipet sóval. Ezután hozzáadni a margarint (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már eléggé morzsalékos hozzákeverni a darált di...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy nagy tálba öntjük, elkezdjük összegyúrni. Annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen. Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, cukorral é...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy pástétom- vagy őzgerincformát. Egy tálban keverjük össze a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és egy tepsit is beleteszünk, amiben majd a scone sül. 2. A sütőporral, a sóval és a porcukorral elkevert lisztben gyors mozdulatokkal elmor...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz