Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hatlapos


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


75 dkg liszt,
5 dkg margarin,
3 tojás,
30 dkg porcukor,
1,5 dl tej,
1 sütőpor

Krém: 3/4 l tej,
35 dkg cukor,
10 dkg liszt,
3 e.k. kakaópor,
25 dkg margarin,
1 vaníliás cukor.

Elkészítés:


A hozzávalókat jól összegyúrjuk és tepsi hátán 6 világos lapot sütünk belőle.
A krémhez a cukrot karamellizáljuk és a margarin kivételével a többi alapanyaggal krémmé főzzük. A margarint a még meleg krémbe keverjük bele és töltsük meg a lapokat.

A tetejére lehet tenni csokimázat, vagy porcukorral megszórhatjuk.
Csak másnap szeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kinder Bueno szelet
Kinder Bueno szelet

1. Elsőként a krémet célszerű elkészíteni, hogy kihűljön, amíg a tészta elkészül. Ehhez a tojássárgáját, a pudingport és a lisztet egy kevés tejjel – a fél literből – csomómentesre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós legyezőkalács
Kakaós legyezőkalács

A tejbe tetem a cukrot, vajat és felmelegítettem, míg a vaj elolvadt. Langyosra hűteni, majd bele a felvert 1 egész tojás és elmorzsolva az élesztő. Beleöntöttem a robotgép keverőt...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erdélyi mézes lapos krémes
Erdélyi mézes lapos krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 cipót formázunk belőle. Tepsi nagyságúra nyújtjuk és margarinnal lekent tepsi hátulján egyenként világosra sütjük. A krém elkészítése:...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marika
Kókusz szelet
Kókusz szelet

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 cipóba osztjuk. Egy nagy, 40 × 40 cm-es gáztepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd az egyik lapot kinyújtva belehelyezzük. A kókuszos rés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk