20 dkg liszt, 2 db tojás, 1,5 dl tej, 3 db bodza virága, olaj, csipet só, csipet cukor,, 2 db. alma reszelve, fahéj
Fahéjas öntet:
5 dkg vaj, 2 dkg liszt, 1,5 dl tejszín, fahéj, porcukor
A palacsinta tésztát kikeverjük, a bodza virágát beletépjük, és a palacsintát a szokásos módon megsütjük. Fahéjas reszelt almával megtöltjük. Az öntethez a vajat megolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, felforrósítjuk, felengedjük tejszínnel, fahéjjal, porcukorral s készre főzzük. A palacsintát az öntettel tálaljuk.
A kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük. Összekeverjük a száraz hozzávalókat:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A túrót egy villával összenyomjuk, elkeverjük benne a vaníliarudat, a vaníliás cukrot és a tojássárgájával kikeverjük. Az élesztőt elkeverjük egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehérjéket habbá verjük, majd félre tesszük. Egy másik edényben krémesre keverjük a túrót, a porcukrot, a pudingport, a tojások sárgáját, és a két evőkanál tejfölt. Egy harmadi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű