20 dkg liszt, 2 db tojás, 1,5 dl tej, 3 db bodza virága, olaj, csipet só, csipet cukor,, 2 db. alma reszelve, fahéj
Fahéjas öntet:
5 dkg vaj, 2 dkg liszt, 1,5 dl tejszín, fahéj, porcukor
A palacsinta tésztát kikeverjük, a bodza virágát beletépjük, és a palacsintát a szokásos módon megsütjük. Fahéjas reszelt almával megtöltjük. Az öntethez a vajat megolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, felforrósítjuk, felengedjük tejszínnel, fahéjjal, porcukorral s készre főzzük. A palacsintát az öntettel tálaljuk.
A margarint felolvasztjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukrot és a sót, összekeverjük. A keverék közepébe mélyedést nyomunk, ebbe öntjük a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítjuk a tésztát és 1 órára hűtőbe tesszük. (nem kell bele cukor). A mákot a lekvárral, cukrokkal és annyi tejjel keverjük, hogy egy kenhető masszát kapjunk. A tésztát 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot a kakaóval, és a Ramaval összemelegítem, a kekszet összetöröm.Az összetört kekszre ráöntöm az összemelegített vajas keveréket, és annyi tejet adok hozzá, hogy formázhat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrod,hűtőben pihi 1 órát follpackban. Nyújtod,karikákat szúrsz ki,sütöd 180 fokon kb.10 percig. Eperlekvárral töltöd.Egy napot pihenteted. Másnap csokival áthúzod és szele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű