Dán vajas keksz
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg lágy vaj
10 dkg porcukor
1 csapott kávéskanál só
1 nagyobb tojás
1 tasak Dr.Oetker Bourbon-Vanillia Aroma
1 ampulla Vajas vanillia aroma
2-3 e.k. kókusz reszelék
A lisztet, a porcukrot és a sót egy keverőtálba tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a vaníliát és a villával kicsit felvert tojást is, és egy spatulával vagy fakanállal alaposan kikeverjük.
A lágy tésztát vastagabb csillagcsőrös habzsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsikre karikákat nyomunk belőle.
200 fokos sütőbe toljuk, és 8–10 perc alatt szép világosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Jól záródó dobozban sokáig friss és omlós marad.
A kakaós tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, és a hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Amíg a kakaós tészta pihen, elkészítjük a túrós tölteléket: a felsorolt alapa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk tejben egy kevés liszttel. A túróhoz hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot , mazsolát , reszelt citromhéjat és összekeverjük. A liszthez hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet feltesszük forralni a vaníliás cukorral. Közben a 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. Amikor a tej lassan forr, kanállal habgalu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk, letakarva, meleg helyen legalább 2 órát kelni hagyjuk. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán fél c...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes