1 cs kakaós omlós keksz
10 dkg vaj
1/2 kg túró
4+1 ek porcukor
25 dkg málna
2 dl tejszín
1 cs habfixáló
kevés étcsokoládé
A kekszet és az enyhén megolvasztott vajat késes aprítóba tesszük, és az egészet összekeverjük, amíg a keksz morzsás nem lesz, és a vaj el nem oszlik egyenletesen. Egy 24 cm tortaformába tesszük a kekszes masszát, egy kanál segítségével el egyengetni. A túrót és 4 ek cukrot botmixerrel átkeverni. Hozzáadom a málnát, villával átkeverni. A tejszínt 1ek cukorral felverni, hozzáadni a habfixálót, kemény habbá verni. Össze keverni a málnás túrós krémmel. Rákanalazni a kekszes alapra. A csokoládét megolvasztani, és összefirkálni vele a torta tetejét. Hűtőbe tenni pár órára.
A lisztet, kristálycukrot, sütőport összekeverjük, majd zsírozott tepsibe szórjuk a felét, rámorzsoljuk a túrót, ráforgácsoljuk a vajat, citromhéjat, mazsolát (ki mit szeret) és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtos poharat megtartjuk, mert az lesz a mérce ! Az anyagokat összekeverjük, zsíradékkal kikent tepsibe öntjük. 180°-on 20-25 percig sütjük. Tűpróba.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a mogyorót, a fahéjat és a sót késes robotgépben elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és addig járatjuk a gépet, amíg morzsás állagú keveréket kapunk. 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát villával összenyomkodjuk,vajjal lazítjuk.Nem szabad nagyon puhára,krémesre,mert nem tudjuk a krumplinyomón áttörni. Áttörjük és tányérkákba rakosgatjuk A tejsz...
Elkészítési idő: min 10 perc Nehézség: Könnyű