35 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tojás,
1 dl tejföl,
egy csipet só,
1 cs vaníliás cukor
Töltelék
lehet gesztenyés, kakaós, nuttellás, lekváros, túrós, almás -fahéjas, diós,mákos…
A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt.
1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár hűtőben is.
Késél vékonyságúra nyújtjuk, és egy kb. 8cm átmérőjű kerek szaggató formával vagy akár pohárral kiszaggatjuk. A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, majd erősen feltekerjük és kifliket formázunk belőle. Magas lángon néhány perc alatt világosra sütjük. (vigyázat ! nagyon könnyen túl lehet sütni)
A forró kifliket porcukorba megforgatjuk!
Mi minden ízben elkészítettük és a család nagy kedvence lett, nekünk már három adagot kell begyúrni belőle:)))
Elkészítjük a kakós piskótalapokat: a tojások fehérjét, lassan adagolva hozzá a cukrot, kemény habbá verjük. A tojások sárgáját is egyenként belekeverjük, majd a kakaóporral átszi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba mérjük az összes hozzávalót, feltesszük a tűzhelyre és folyamatosan kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Hagyjuk felforrni és még további 10-20 percig FORRALJ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát áztassuk be kb. 30 percre a meglangyosított rumba, majd öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Az aszalt gyümölcsöket, és a mandulát vágjuk fel apróra. (a sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű