menu

Családireceptkönyv.hu

Alom sutemeny


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



35 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tojás,
1 dl tejföl,
egy csipet só,
1 cs vaníliás cukor
Töltelék
lehet gesztenyés, kakaós, nuttellás, lekváros, túrós, almás -fahéjas, diós,mákos…

Elkészítés:


A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt.

1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár hűtőben is.

Késél vékonyságúra nyújtjuk, és egy kb. 8cm átmérőjű kerek szaggató formával vagy akár pohárral kiszaggatjuk. A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, majd erősen feltekerjük és kifliket formázunk belőle. Magas lángon néhány perc alatt világosra sütjük. (vigyázat ! nagyon könnyen túl lehet sütni)

A forró kifliket porcukorba megforgatjuk!

Mi minden ízben elkészítettük és a család nagy kedvence lett, nekünk már három adagot kell begyúrni belőle:)))

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
Habos meggyes szelet
Habos meggyes szelet

Elkészítjük a kakós piskótalapokat: a tojások fehérjét, lassan adagolva hozzá a cukrot, kemény habbá verjük. A tojások sárgáját is egyenként belekeverjük, majd a kakaóporral átszi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sűrített (cukrozott) tej
Sűrített (cukrozott) tej

Egy lábasba mérjük az összes hozzávalót, feltesszük a tűzhelyre és folyamatosan kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Hagyjuk felforrni és még további 10-20 percig FORRALJ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Stollen (Drezdai kalács)
Stollen (Drezdai kalács)

A mazsolát áztassuk be kb. 30 percre a meglangyosított rumba, majd öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Az aszalt gyümölcsöket, és a mandulát vágjuk fel apróra. (a sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Almás napsugár kalácskák
Almás napsugár kalácskák

Az élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk