35 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tojás,
1 dl tejföl,
egy csipet só,
1 cs vaníliás cukor
Töltelék
lehet gesztenyés, kakaós, nuttellás, lekváros, túrós, almás -fahéjas, diós,mákos…
A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt.
1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár hűtőben is.
Késél vékonyságúra nyújtjuk, és egy kb. 8cm átmérőjű kerek szaggató formával vagy akár pohárral kiszaggatjuk. A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, majd erősen feltekerjük és kifliket formázunk belőle. Magas lángon néhány perc alatt világosra sütjük. (vigyázat ! nagyon könnyen túl lehet sütni)
A forró kifliket porcukorba megforgatjuk!
Mi minden ízben elkészítettük és a család nagy kedvence lett, nekünk már három adagot kell begyúrni belőle:)))
A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Egy tálban összekeverjük a kristálycukrot és a búzadarát, citromhéjat, majd hozzáadjuk a tejhez. Az egészet felforraljuk. Ha kész, félr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat, nyújtsd ki a tésztát, szaggasd ki és süsd meg.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA turót és a vaniliás cukrot a margarinal robottal jól kikavarni, a zselatinhoz hozzá keverni a cukrot majd apránként hozzá adagolni a tejet és felfözni. Még langyosan a margari...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűosszekotyvasztva raont, 30 perc 180 c megsut. Finom es gyors.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű