1 tojás,
1 kis pohár tejföl ( 150 ml ),
3 ek. porcukor, kb.
20 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
ízlés szerint rum vagy rumaroma,
fél citrom reszelt héja,
olaj a sütéshez.
a tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint tehetünk bele rumot vagy rumaromát, és reszelt citromhéjat. Kb.fél cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ugyanúgy sütjük mint a hagyományos fánkot.
Tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, és finom fánk lesz belőle. 7 cm-es szaggatóval szaggatva 15 db fánk készült.
Tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, és finom fánk lesz belőle. 7 cm-es szaggatóval szaggatva 15 db fánk készült.
A vajat az átszitált porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát. Végül hozzákeverjük a lisztet. A tésztát 10-es si...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítésénél: Lisztet, RAMA-t (érdemes feldarabolni vagy picit megolvasztani), (felfuttatott) élesztőt, tejfölt, 10 dkg cukrot, 2 csipet sót és 2 tojás sárgáját(!) jól...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük. A masszát habzsákba...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű