1 tojás,
1 kis pohár tejföl ( 150 ml ),
3 ek. porcukor, kb.
20 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
ízlés szerint rum vagy rumaroma,
fél citrom reszelt héja,
olaj a sütéshez.
a tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint tehetünk bele rumot vagy rumaromát, és reszelt citromhéjat. Kb.fél cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ugyanúgy sütjük mint a hagyományos fánkot.
Tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, és finom fánk lesz belőle. 7 cm-es szaggatóval szaggatva 15 db fánk készült.
Tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, és finom fánk lesz belőle. 7 cm-es szaggatóval szaggatva 15 db fánk készült.
0 dkg darált kekszhez 15 dkg darált diót, 4 evőkanál porcukrot, 1 evőkanál kakaóport, 5 dkg margarint gyúrunk. ha kell, kevés lekvárral lazíthatjuk. Vizes kézzel gombócokat formálu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot érdemes jóval korábban elkészíteni, mert ki kell hűlnie. A sütőt előmelegítjük. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot géppel öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz-1/2 liter tejben megfőzzük az epres pudingot,, - aztán a másik 1/2 liter tejbe a vaniliásat - .vizzel öblintett formába öntjük.előbb az egyiket erre szorjuk rá a szeletelt g...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA csokit apróra törjük és összekeverjük a dióval, liszttel és a sütőporral. A margarint habosra keverjük a cukrokkal és hozzáadjuk a lisztes keveréket és a 2 egész tojást. Összeke...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Nehéz