menu

Családireceptkönyv.hu

Diós teasütemény


Írta:

Elk. idő: 1h.
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 3 bögre liszt
– 1 bögre porcukor
– 1 mokkáskanál sütőpor
– 25 dkg puha margarin
– 1 bögre darált dió
– 1 tojás
– kevés tejföl (kb. egy evőkanál)
+ porcukor a hempergetéshez

Elkészítés:


1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
2. A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha nagyon száraz, akkor adunk hozzá még egy kis tejfölt, ha nagyon ragacsos, akkor egy pici lisztet. Egyébként a tészta puha lesz, és jól lisztezett felületen fogunk vele dolgozni.
3. A tésztát kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, de lehet még vastagabbra. Szerintem minél dundibb, annál finomabb, és annál jobban érződik benne a dió.
4. Derelyemetszővel vagy késsel tetszőleges szélességű és hosszúságú rudakat vágunk belőle.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd kb. húsz perc alatt készre sütjük. Ekkor még puha egy picit, de néhány perc, és eléri a tökéletes állagát.
6. Még forrón porcukorba hempergetjük

Trükkök, tippek, praktikák:


Karácsonyi ízeket is lehet belerakni, ...fahéj, narancs héj.

           Diós teasütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Feketeerdő torda
Feketeerdő torda

Fehér krém: a lisztet a tejjel, 1,5 ek cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Nagyon fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni, különben a krém becsomósodik! A margarint a porcukorr...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Szentgyörgyi palacsinta
Szentgyörgyi palacsinta

Első körben bekeverem a palacsintát. Elkészítem a vaníliasodót. Vaníliamártást főzünk, amiben majd a rakottas sül. 1 dl tejet a tojások sárgájával, a pudingporral és a cukorral sim...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: borsági
Aranygaluska
Aranygaluska

A kenyérsütőbe beteszek minden alkotóelemet. Alul van a folyékony és a só-élesztő ne érjen egymáshoz. Ha kész a tészta kinyújtom kb 2 cm vastagra, kiszaggatom, egyesével bekenem v...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Non plus ultra
Non plus ultra

Először összegyúrjuk a tésztát. A lisztet alapoan elmorzoljuk a hideg vajjal, csak ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk készre a tésztát. Amikor már szép egyenletes, hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk