Recept:
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika...
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
VÍZET NE TEGYETEK HOZZÁ!
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle
a
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMosás után a fügék tetejét, kis kalap szerűen levágtam. Azon a felükön tettem ezt velük, ahol a kocsánnyal a fához kapcsolódnak és ahol a jellegzetes fehér tejet bocsátják ki, miut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, megmosott epret a cukorral a vanília kikapart magjaival, a vaníliarúddal és a dzsemfixszel kevergetve felforraljuk, majd további 3 percig főzzük. Lehabozzuk. A va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű