35 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál porcukor
0,5 dl langyos tej
A krémhez:
6 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
0,2 dl tej
1 tasak zselatin
A kekszet összetörjük és a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk. Egy lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe. A habot felverjük, beledolgozzuk a porcukrot is. A csokoládét felolvasszuk, hozzákeverjük a kakaóport és kihűtjük. A zselatint a tejben oldjuk fel és belekeverjük a habba a kihűlt csokoládéval együtt. A kekszes alapra halmozzuk és lehűtjük. Mikor szilárddá válik, óvatosan szeletelhetjük. A tetejét megszórhatjuk kakaóporral, de enélkül is ízletes édesség.
A tojást a cukorral verd habbá, majd a lereszelt répát forgasd át az olajjal. Ezután mehet rá a hab a répára. Ha ezt összekevertük, akkor a lisztes, diós, sütőporos, fahéjas keveré...
Elkészítési idő:A tojássárgákat az Édesítővel habosra verjük, hozzáadjuk a sütőport, lisztet, túrót, joghurtot majd óvatosan osszedolgozzuk a kemény habbá felvert tojásfehérjékkel. 170 fokon 40 p...
Elkészítési idő:A tészta száraz hozzávalóit szitáljuk egy tálba. Reszeljük hozzá a citomhéjat. Morzsoljuk el a puha (de nem olvasztott!) vajjal vagy margarinnal. Üssük hozzá a tojás sárgáját és ad...
Elkészítési idő: