45 dkg liszt
1 Rama
4 tojás sárgája
1 tejföl
csipet só
Jól összegyúrjuk,8 cipóra osztjuk. Tányér nagyságúra nyújtjuk a cipókat, olvasztott vajjal megkenjük, feltekerjük, 1 órát pihentetjük.
Újra kinyújtjuk tányér nagyságúra 8 cikkre osztjuk, lekvárral, tejjel leforrázott dióval, mákkal, nutellával töltjük, feltekerjük, sütjük.
Forrón vaníliás cukorban megforgatjuk
A mazsolát egy kis csészében a rummal elkeverjük, és amíg összeállítjuk a tésztát, állni hagyjuk. Az összes többi hozzávalót tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. A sütő...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral gőz felett sűrű habbá verjük. Közben pár csepp ecetet adunk hozzá. A tepsibe kis halmokat rakunk és gyenge de egyenletes tűznél sütjük ill. szárítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és végül fokozatosan annyi tejfölt, hogy egy kellemesen lágy (nem ragacsos!), puha tapintású, könnyen k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTészta: a vizet felforraljuk, hozzáadjuk a kakaóport, majd kihűtjük. Közben az olvasztott vajat kikeverjük a cukorral, vanília kivonattal, ezt robotgéppel is elvégezhetjük, majd eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű