45 dkg liszt
1 Rama
4 tojás sárgája
1 tejföl
csipet só
Jól összegyúrjuk,8 cipóra osztjuk. Tányér nagyságúra nyújtjuk a cipókat, olvasztott vajjal megkenjük, feltekerjük, 1 órát pihentetjük.
Újra kinyújtjuk tányér nagyságúra 8 cikkre osztjuk, lekvárral, tejjel leforrázott dióval, mákkal, nutellával töltjük, feltekerjük, sütjük.
Forrón vaníliás cukorban megforgatjuk
Lemérjük a tojásfehérje súlyát, és kétszeres mennyiségű kristálycukrot adunk hozzá. Gőz felett kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Vigyázzunk, hogy ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejet a margarinnal felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a grízt, végül a kókuszt. Jól elkeverjük, langyosra hűtjük. Egy darab zsírpapírra négyszögletes formát készítünk kb. 1-2 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet össze keverjük és forró olajban sütjük, majd vaníliás porcukorral hintjük.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk, maximum két perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon ! A túrót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű