Családireceptkönyv.hu

Meggyes-madártejkrémes mákos guba torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a mákos gubához:
10 db szikkadt kifli, amit felkarikázok.
1 l langyos tej, 3 db tojás sárgája, 10 dkg olvasztott vaj, 8 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg darált mák, 30-40 dkg magozott meggybefőtt.
A krémhez:
0,5 dl tej, 2 csomag vaníliás főzős pudingpor, 6 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 tojás sárgája, 15 dkg vaj.
Díszítéshez:
Felvert tejszínhab (4-5 dl)

Elkészítés:


Elkészítése:
Az 1 l tejet meglangyosítom, a 10 dkg vajat megolvasztom és egy mély tálban összekeverem a gubához valókat.

Ezt követően belekeverem a karikázott kifli darabokat és alaposan átforgatom. Megvárom, amíg beissza a levet.

Utána egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazok és a kifli felét elsimítom benne.

Erre teszem a lecsepegtetett meggyet és betakarom a maradék kiflivel. Kicsit meglapítom. Előmelegített sütőben 170 fokon 25 percig sütöm.
Amíg sül elkészítem a krémet:
A 0,5 dl tejből és a 2 csomag vaníliás pudingporból, cukorral és vaníliás cukorral ízesítve sűrű pudingot főzök. Hagyom langyosra hűlni, majd hozzákeverem a 3 db tojás sárgáját és vajat. Sima krémet készítek belőle.

A megsült gubát is hagyom meghűlni és csak utána kenem a tetejére a krémet.

Lepattintom róla a tortaforma karimáját. Tálalásig hűtőben tartom.

Tálalás előtt felverem a tejszínhabot és megdíszítem vele a tortát. Én néhány meggyszemet is félretettem erre a célra.

Szépen szeletelhető.


Trükkök, tippek, praktikák:


szepi ági

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Skót krémes
Skót krémes

A szalakálit feloldjuk 1 dl tejben. A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrokat, majd a feloldott szalakálit is. Elkezdjük gyúrni és annyi tejet adunk még hozzá, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Almás, pudingos minirétes
Almás, pudingos minirétes

Először elkészítjük a házi vaníliapudingot. A tojássárgáját fehéredésig, habosra keverjük a cukorral, a keményítővel és a vaníliával, majd a tejet hozzáadva, folyamatosan keverve,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés, babapiskótás krémes recept
Gesztenyés, babapiskótás krémes recept

Az alap hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk, ne legyen túl ragacsos a kész massza. A gesztenyés masszát egyenletesen egy tálca aljára vagy egy 20*30 cm-es tepsibe nyomogat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós krémes liszt nélkül
Diós krémes liszt nélkül

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben a cukrot is belekavarjuk. Amikor a hab kemény hozzáadjuk a darált diót és vaníliaaromával ízesítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 22...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk