menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes-madártejkrémes mákos guba torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a mákos gubához:
10 db szikkadt kifli, amit felkarikázok.
1 l langyos tej, 3 db tojás sárgája, 10 dkg olvasztott vaj, 8 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg darált mák, 30-40 dkg magozott meggybefőtt.
A krémhez:
0,5 dl tej, 2 csomag vaníliás főzős pudingpor, 6 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 tojás sárgája, 15 dkg vaj.
Díszítéshez:
Felvert tejszínhab (4-5 dl)

Elkészítés:


Elkészítése:
Az 1 l tejet meglangyosítom, a 10 dkg vajat megolvasztom és egy mély tálban összekeverem a gubához valókat.

Ezt követően belekeverem a karikázott kifli darabokat és alaposan átforgatom. Megvárom, amíg beissza a levet.

Utána egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazok és a kifli felét elsimítom benne.

Erre teszem a lecsepegtetett meggyet és betakarom a maradék kiflivel. Kicsit meglapítom. Előmelegített sütőben 170 fokon 25 percig sütöm.
Amíg sül elkészítem a krémet:
A 0,5 dl tejből és a 2 csomag vaníliás pudingporból, cukorral és vaníliás cukorral ízesítve sűrű pudingot főzök. Hagyom langyosra hűlni, majd hozzákeverem a 3 db tojás sárgáját és vajat. Sima krémet készítek belőle.

A megsült gubát is hagyom meghűlni és csak utána kenem a tetejére a krémet.

Lepattintom róla a tortaforma karimáját. Tálalásig hűtőben tartom.

Tálalás előtt felverem a tejszínhabot és megdíszítem vele a tortát. Én néhány meggyszemet is félretettem erre a célra.

Szépen szeletelhető.


Trükkök, tippek, praktikák:


szepi ági

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sodort rétes
Sodort rétes

A hozzávalókból rugalmas tésztát készítettem, majd letakarva pihentettem, míg elkészítettem a rántást. A zsírt felmelegítettem, majd a lisztet halvány zsemleszínűre pirítottam benn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás karamellás torta
Almás karamellás torta

A karamellszósz: a cukrot felolvasztjuk és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk és hozzáadjuk a habtejszínt. Felforraljuk és hagyjuk alaposan kihűlni. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raffaello szelet
Raffaello szelet

elkészítés A tojásfehérjéket a cukorral, sóval felverjük kemény habbá, majd a lisztet, a sütőport és a kókuszt hozzákeverjük. Egy kb 27 x 35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, b...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SACHER MUFFIN
SACHER MUFFIN

A lekvár kivételével elkeverjük külön-külön a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a két részt összeöntjük, összekeverjük. (Nem kell gép, én csak egy villát használtam.) Muffinfor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk