8 db tojásfehérje
8 db tojássárgája
25 g kakaópor - holland
175 g búzaliszt (BL55)
160 g kristálycukor
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül!
Csokis piskóta recept 1. fázisfotó
2
A lisztet elkeverjük a kakaóporral.
Csokis piskóta recept 2. fázisfotó
Csokis piskóta recept 3. fázisfotó
3
A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük.
Csokis piskóta recept 4. fázisfotó
Csokis piskóta recept 5. fázisfotó
4
Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját.
Csokis piskóta recept 6. fázisfotó
5
Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.
Csokis piskóta recept 7. fázisfotó
Csokis piskóta recept 8. fázisfotó
Csokis piskóta recept 9. fázisfotó
6
A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát.
Csokis piskóta recept 10. fázisfotó
Csokis piskóta recept 11. fázisfotó
Csokis piskóta recept 12. fázisfotó
7
A 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a karikát (légkeverés nélkül).
Csokis piskóta recept 13. fázisfotó
8
Ha kisült meglisztezzük, tetejére fordítva kb. 1 óra alatt hagyjuk kihűlni a piskóta karikát.
Csokis piskóta recept 14. fázisfotó
9
Ha teljesen kihűlt a piskótakarika, egy éles késsel körbevágjuk.
Csokis piskóta recept 16. fázisfotó
Csokis piskóta recept 17. fázisfotó
10
Pu
Egy őzgerinc formát folpackkal úgy bélelek ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd hűtőszekrénybe teszem. A zselatinporra ráöntöm a tejet, és feláztatom, majd folytonos keverés kö...
Elkészítési idő: 1 óraPiskóta készítése: A tojásokat a sóval, a citromlével és az édesítővel gépi habverő segítségével habosra verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a kakaópor...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalói összegyúrjuk. Egy cipóba gömbölyítjük,folpacba csomagoljuk és hidegre tesszük. Elkészítjük a tölteléket. A vaníliás pudingport a tejjel,5 dkg cukorral,vaníli...
Elkészítési idő: