8 db tojásfehérje
8 db tojássárgája
25 g kakaópor - holland
175 g búzaliszt (BL55)
160 g kristálycukor
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül!
Csokis piskóta recept 1. fázisfotó
2
A lisztet elkeverjük a kakaóporral.
Csokis piskóta recept 2. fázisfotó
Csokis piskóta recept 3. fázisfotó
3
A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük.
Csokis piskóta recept 4. fázisfotó
Csokis piskóta recept 5. fázisfotó
4
Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját.
Csokis piskóta recept 6. fázisfotó
5
Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.
Csokis piskóta recept 7. fázisfotó
Csokis piskóta recept 8. fázisfotó
Csokis piskóta recept 9. fázisfotó
6
A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát.
Csokis piskóta recept 10. fázisfotó
Csokis piskóta recept 11. fázisfotó
Csokis piskóta recept 12. fázisfotó
7
A 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a karikát (légkeverés nélkül).
Csokis piskóta recept 13. fázisfotó
8
Ha kisült meglisztezzük, tetejére fordítva kb. 1 óra alatt hagyjuk kihűlni a piskóta karikát.
Csokis piskóta recept 14. fázisfotó
9
Ha teljesen kihűlt a piskótakarika, egy éles késsel körbevágjuk.
Csokis piskóta recept 16. fázisfotó
Csokis piskóta recept 17. fázisfotó
10
Pu
Az egész diót megpirítjuk (száraz serpenyőben) és kisebb darabokra tördeljük. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük (nem kell meghámozni), a banánt villával szétnyomkodjuk (e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDabasztótálba öntjök a tejet, a tojássárgáját, valamint az élesztőt, majd elkeverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót is. A tésztát 3 percen ker...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, és hagyjuk forrni, mikor nem halljuk többet a sistergést, a vaj színe is megváltozik, elkészült a "beurre noisette". Tegyük félre. Keverd össze a száraz ele...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes