6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:
8 dl tej
2 csomag tejszín ízesítésű pudingpor
4 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
6 evőkanál eperlekvár
A tetejére
5 dkg csokoládéreszelék
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Összekeverjük a tojáshabbal és kivajazott sütőformába öntjük, majd 40 percen át sütjük 180 fokon. Közben a pudingport és a cukrot jól elkeverjük, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A tejszínt felverjük és mikor a pudingot kihűtöttük, lassan hozzákeverjük. A piskótát kettőbe vágjuk és megkenjük az eperlekvárral, erre kerül a pudingkrém. A tetejét ugyanígy bevonjuk és megszórjuk a csokoládéreszelékkel, hűtőbe tesszük 1-2 órára és szeletelhetjük.
1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, és tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle. (10-15 perc/tepsi) 2. A krémhez a tejet a liszttel és a kristálycukorral sűrűre főzzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon. Egy 20*...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojások sárgáját 1 evőkanál vízzel és 5 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a kakaóport, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat tésztává dolgozzuk, majd beletöltjük a kifli formákba. A formákat tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük – közben figyeljük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű