6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:
8 dl tej
2 csomag tejszín ízesítésű pudingpor
4 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
6 evőkanál eperlekvár
A tetejére
5 dkg csokoládéreszelék
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Összekeverjük a tojáshabbal és kivajazott sütőformába öntjük, majd 40 percen át sütjük 180 fokon. Közben a pudingport és a cukrot jól elkeverjük, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A tejszínt felverjük és mikor a pudingot kihűtöttük, lassan hozzákeverjük. A piskótát kettőbe vágjuk és megkenjük az eperlekvárral, erre kerül a pudingkrém. A tetejét ugyanígy bevonjuk és megszórjuk a csokoládéreszelékkel, hűtőbe tesszük 1-2 órára és szeletelhetjük.
A hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük (én csak sütőpapírral béleltem ki a tepsit). Megszórjuk a tetejét gyümölccsel. Ha nem elég lágy a té...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1 bögre=2,5 dl 1. A tejet felmelegítjük, és egy keveset átöntünk egy csészébe, amiben felfuttatjuk az élesztőt. 2. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és a fehérjét, majd a fehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4-4 tojásból piskótát készítünk. 30x20 cm tepsibe.160 fokon 20 percig sütjük. Ha kihűlt, 3 cm pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Krém:tojássárga,cukor vanília,keményítő és pici tej ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz