2 db nagy cukkini vagy több közepes
100 dkg darált hús (én pulykát vettem)
10 dkg vaj
4 db közepes vöröshagyma kockázva
4 gerezd zúzott fokhagyma
4 db paradicsom kockázva
2 teáskanál só
késhegynyi őrölt fahéj
4 szál kakukkfű, oregánó
bors
parmezán
Cukkini: kettévágjuk hosszában és széltében is, evőkanállal kivájjuk, de ki nem dobjuk az értékes „húst”, hanem belekeverjük a töltelékbe.
Töltelék: a vajat felolvasztjuk, belekerül a hagyma. Daráljunk rá egy kis borsot, mikor üveges mehet hozzá a fokhagyma, majd a darált hús. Következnek a fűszerek és a paradicsom. Kavarjunk rajta egyet, közepes lángon rotyogjon. Adjuk hozzá a cukkini belsőt. Az egészet egy órát főzzük.
Végezetül a cukkini „hajókat” megtöltjük, lefóliázzuk és mehet is a közepesen meleg sütőbe kb. 60 percre. Utolsó simítás; kivesszük, reszelünk rá egy kis parmezánt még öt perce tegyük vissza és kész!
A gombóc hozzávalóit keverjük el, majd formázzunk belőle golyókat. Forró olajon süssük át ezeket, majd tegyük félre. Közben készítsük el a szószt: a megmaradt olajon pirítsuk meg a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük,enyhén sós vizben előőözzük, leszűrjük....félretesszük -serpenyőben olajat hevitünk,megdinszteljük az apróra vágott hagymát -lehúzzuk a...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesKačkavalj I slaninu iseckati na sitne kockice. Beli luk stisnuti kroz presu i umešati zajedno sa kačkavaljem i slaninom u meso, dodati ljutu tucanu papriku,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű