2 db nagy cukkini vagy több közepes
100 dkg darált hús (én pulykát vettem)
10 dkg vaj
4 db közepes vöröshagyma kockázva
4 gerezd zúzott fokhagyma
4 db paradicsom kockázva
2 teáskanál só
késhegynyi őrölt fahéj
4 szál kakukkfű, oregánó
bors
parmezán
Cukkini: kettévágjuk hosszában és széltében is, evőkanállal kivájjuk, de ki nem dobjuk az értékes „húst”, hanem belekeverjük a töltelékbe.
Töltelék: a vajat felolvasztjuk, belekerül a hagyma. Daráljunk rá egy kis borsot, mikor üveges mehet hozzá a fokhagyma, majd a darált hús. Következnek a fűszerek és a paradicsom. Kavarjunk rajta egyet, közepes lángon rotyogjon. Adjuk hozzá a cukkini belsőt. Az egészet egy órát főzzük.
Végezetül a cukkini „hajókat” megtöltjük, lefóliázzuk és mehet is a közepesen meleg sütőbe kb. 60 percre. Utolsó simítás; kivesszük, reszelünk rá egy kis parmezánt még öt perce tegyük vissza és kész!
A megtisztított, egyben hagyott karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A vízből kiemeljük és hagyjuk teljesen leszáradni. A darált húst összekeverjük a finomra vágott, kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűr Elkészítés A vajat tegyük bele egy kis bögrébe, majd mehet tíz másodpercig a mikróba, hogy felolvadjon, kicsit kenjük be a bögre falát is. Verjük fel a tojást, majd tegyük bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, Mix the rosemary, lemon zest and juice, and chilly flakes in a bowl. Make 3-4 cm diagonal slashes in the chicken breast and coat it with the herb and lemon mixture. Season with...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombák tönkjét kiszedjük és egy kissé kikaparjuk a belsejét. A kiszedett részeket egy késes aprítóba tesszük és ledaráljuk. Felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk és megpir...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes