4,5 dkg NoCarb rost sütőmix
1 db nagyobb házi tojás
1/2 teáskanál gluténmentes sütőpor(aki szereti és használja mehet bele csipet szárított élesztő is)
2 csipet himalaja só
csipet pizza fűszerkeverék
2 evőkanál kókuszolaj
és annyi mandulatejszín,hogy ne ragacsos,hanem jól formálható tésztát kapjun
Bedagasztottam,ment pihenni 20 percig a tésztám amíg előmelegítettem a sütőt 180 fokra(alsó-felső sütésen) ezt 4 részre osztottam,majd gömböt formáltam kinyújtottam vékonyra,hogy jól átsüljön,megtöltöttem spenóttal,paradicsommal,paprikával,sonkával és egy kevéske parmezánsajttal................tetejét megkentem tojással,megszórtam sajttal és kb 35-40 perc alatt kisütöttem őket!
Élem "Édes" Életem
A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgombafejeket cikkekre vágjuk, a lábakat is feldaraboljuk. A répát felszeleteljük, és megdinszteljük egy kicsit az olívaolajban, majd a feldarabolt gombát és a fűszereket is hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Közben a tejben beáztatjuk az élesztőt. Amikor kész a hagyma, ráöntjük az élesztős tejet és forrástól számított 5 percig lassú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrtam, 30 percig kelesztettem, majd átgyúrtam és 16 db-ra vágtam (ahányra a virslit daraboltam). A darabokból kifliformát készítettem, a közepét megkent...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű