1 kis doboz Cocomas kókusztejszín
25 dkg cukkini (tisztítva)
3+8 evőkanál kókuszolaj
20 g zselatin
7 g só
20 g balzsamecet
1 szép fej édeskés hagyma
kis csokor snidling
1 tk mustár
1 csapott ek pirospaprikakrém
1/2 kk bors
1/2 kk őrölt kömény
A cukkinit megtisztítom, és kevés vízben főni teszem.
A kókusztejszínt 3 evőkanál olajjal és a 20 g zselatinnal összemelegítem, majd a turmixba öntöm.
Bele mérem az ecetet és a sót. (Sóból kevesebbet használok mint az eredeti recept, mert az ízesítésre szolgáló paprikakrém is sós).
Pár perc forrás után a cukkinit is szűröm, és beleöntöm a turmixba. Az egészet összeturmixolom, és formába töltöm. A szilárdulásig hűtőbe teszem.
Néhány óra alatt megszilárdul a "sajt". Ekkor megpucolom a hagymát és lereszelem.
A szilárdult sajtot a turmixba tördelem, hozzá adom a 8 ek. kókuszolajat, a hagymát, és a többi fűszert, majd összeturmixolom és fogyasztásig hűtőbe teszem.
Fogyasztás előtt kissé átkeverem, hogy túrósabb állaga legyen.
http://hetszinvilag.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1202722
ill. Tögyi Julianna féle paleo "sajt"
A darált húsból fasírtot készítek, majd golyókat formázok és a közepükbe főtt fürjtojást teszek, majd vékonyan kiolajozott muffin formába helyezem és a tetejét megszórom reszelt sa...
Elkészítési idő:A csicseriborsót 1 nappal a főzés előtt beáztatjuk . Majd megfőzzük,(szódabikarbóna elősegíti a puhulást) és leszűrjük. A dolgot lényegesen leegyszerűsíti, ha konzervet használ...
Elkészítési idő:A zöldségeket enyhén sós vízben előfőzöm. Ha kihűlt, amit lehet, apró kockákra vágom. Az almát és az uborkát is felaprítom. Egy nagyobb tálban összekeverek mindent, sót, borsot ,...
Elkészítési idő: 30perc