1 kis doboz Cocomas kókusztejszín
25 dkg cukkini (tisztítva)
3+8 evőkanál kókuszolaj
20 g zselatin
7 g só
20 g balzsamecet
1 szép fej édeskés hagyma
kis csokor snidling
1 tk mustár
1 csapott ek pirospaprikakrém
1/2 kk bors
1/2 kk őrölt kömény
A cukkinit megtisztítom, és kevés vízben főni teszem.
A kókusztejszínt 3 evőkanál olajjal és a 20 g zselatinnal összemelegítem, majd a turmixba öntöm.
Bele mérem az ecetet és a sót. (Sóból kevesebbet használok mint az eredeti recept, mert az ízesítésre szolgáló paprikakrém is sós).
Pár perc forrás után a cukkinit is szűröm, és beleöntöm a turmixba. Az egészet összeturmixolom, és formába töltöm. A szilárdulásig hűtőbe teszem.
Néhány óra alatt megszilárdul a "sajt". Ekkor megpucolom a hagymát és lereszelem.
A szilárdult sajtot a turmixba tördelem, hozzá adom a 8 ek. kókuszolajat, a hagymát, és a többi fűszert, majd összeturmixolom és fogyasztásig hűtőbe teszem.
Fogyasztás előtt kissé átkeverem, hogy túrósabb állaga legyen.
http://hetszinvilag.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1202722
ill. Tögyi Julianna féle paleo "sajt"
A tésztát a szokásos módon kifőzzük sós, lobogó, olajos vízben, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Megszórjuk bolgár fűszerkeverékkel és összeforgatjuk. A húst apróra vágjuk, bef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricát lecsepegtetjük, egy nagy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a felkockázott sajtot. Egy kis tálba összekeverjük a joghurtot, majoznézt, mustárt, fűszereket, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojást keményre főzzük, megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk. A krumplit meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk, és bő, sós vízben éppen p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNos, mivel a lencsét áztatni kell, legalább egy estét, kezdd azzal, hogy beáztatod, másnap pedig folytathatod. Ha eleget ázott, egy fazékban főzd meg a babérlevelek, valamint némi...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: Könnyű