Kétféle meggyet raktam el. A hólyagmeggyet leszáraztam, többsoron megmostam, üvegekbe raktam.
Az alsó sor 9 üvegre 2 evőkanál cukrot szórtam, a másik 9-re 2 evőkanál xilitet üvegenként. Buborékmentes ásványvízzel (még mindig nagyon klóros a vizünk) feltöltöttem őket és a tetőt rájuk csavarva egyenként fejreállítottam, hogy lássam, rendesen zár a tető. Két sorban a gépbe raktam az üvegeket, feltöltöttem hideg vízzel úgy, hogy a felső sor 3/4-éig érjen a víz. Egy deci 20%-os ecetet is öntöttem a vízbe.
Bekapcsoltam a gépet 80 fok 30 percre. Némelyik szem kirepedezett, de remélem ez csak szépséghiba.
Hagytam a gépben kihűlni őket. Kivettem és egyenként szárazra törölgettem az üvegeket, és újra fejreállítottam néhány másodpercre. Egy sem folyt, remélem mindegyik eláll.
Az Érdi bőtermő fajta apróbb szemű meggyet kimagvaltam (kézzel, mert kétféle meggymagozóm is van ugyan, de egyiket sem szeretem, a gémkapcsos meggymagozáshoz pedig ügyetlen vagyok), üvegekbe raktam. Fele tetejére 2 evőkanál cukrot és 2 evőkanál rumot öntöttem, a másik felét ugyanígy csináltam, csak xilittel. Azonnal rájuk csavartam a tetőket (semmi folyadékot nem öntöttem rájuk) és mentek a gépbe 80 fokon 30 percre. Mire kiszedtem őket, nyakig levet eresztett mindegyik.
1. Vékony héjú citromot megmosunk, hajszálvékony karikákra vágunk. 2. Citromonként 5 dl vizet számítva, 24 óráig áztatjuk, majd tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg az áztatólé...
Elkészítési idő:Egy hét decis, csavaros üveget a gyümölccsel félig megtöltünk, az üveg alját óvatosan megveregetjük, hogy minél több férjen bele, majd két evőkanál kristálycukrot szórunk rá. Ezutá...
Elkészítési idő:A befőttet érett, de még nem puha (hámozható) szatymazi őszibarackból készítjük, ami lehet fehér, vagy sárga húsú (korábban a magvaváló fehér húsú Mariska fajtából készítették). A...
Elkészítési idő: