Családireceptkönyv.hu

Meggybefőtt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kétféle meggyet raktam el. A hólyagmeggyet leszáraztam, többsoron megmostam, üvegekbe raktam.
Az alsó sor 9 üvegre 2 evőkanál cukrot szórtam, a másik 9-re 2 evőkanál xilitet üvegenként. Buborékmentes ásványvízzel (még mindig nagyon klóros a vizünk) feltöltöttem őket és a tetőt rájuk csavarva egyenként fejreállítottam, hogy lássam, rendesen zár a tető. Két sorban a gépbe raktam az üvegeket, feltöltöttem hideg vízzel úgy, hogy a felső sor 3/4-éig érjen a víz. Egy deci 20%-os ecetet is öntöttem a vízbe.
Bekapcsoltam a gépet 80 fok 30 percre. Némelyik szem kirepedezett, de remélem ez csak szépséghiba.
Hagytam a gépben kihűlni őket. Kivettem és egyenként szárazra törölgettem az üvegeket, és újra fejreállítottam néhány másodpercre. Egy sem folyt, remélem mindegyik eláll.
Az Érdi bőtermő fajta apróbb szemű meggyet kimagvaltam (kézzel, mert kétféle meggymagozóm is van ugyan, de egyiket sem szeretem, a gémkapcsos meggymagozáshoz pedig ügyetlen vagyok), üvegekbe raktam. Fele tetejére 2 evőkanál cukrot és 2 evőkanál rumot öntöttem, a másik felét ugyanígy csináltam, csak xilittel. Azonnal rájuk csavartam a tetőket (semmi folyadékot nem öntöttem rájuk) és mentek a gépbe 80 fokon 30 percre. Mire kiszedtem őket, nyakig levet eresztett mindegyik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Paradicsom-paprika salsa
Paradicsom-paprika salsa

A paradicsomot megmossuk, apró kockákra vágjuk, és 1000 g-ot kimérünk. A paprikát megmossuk, kivágjuk az ereket és a csumát, apró kockákra vágjuk, és 600 g-ot kimérünk. A vöröshagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Meggybefőtt
Meggybefőtt

• Elkészítés: Az üvegeket nagyon alaposan (legjobb mosogatógépben, utána elöblítve) kimossuk. A többször megmosott meggyszemekkel teletesszük az üvegeket, de mielőtt tele lennének,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol sós lében
Karfiol sós lében

Kochen fokozaton 90 percre (100°C)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk