Családireceptkönyv.hu

Képviselő fánk


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:
200 g víz
200 g ⦁ vaj
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál ⦁ só - jódozott, finomított
200 g ⦁ búzaliszt (BL55)
5 db ⦁ tojás (nagyobb méretű)

Vaníliás krém:
⦁ 2 csomag főzős vaníliapuding
⦁ 100 g kristálycukor
⦁ 500 ml (5 dl) tej
⦁ 4 tojás
⦁ 50 g porcukor

Tejszínes réteg:
⦁ 250 ml (2,5 dl) tejszín
⦁ 3 evőkanál porcukor
⦁ 1 csomag habfixáló

Elkészítés:


A vizet a vajjal, cukorral, és sóval felforraljuk. Ha már lobog, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a széle rezegőssé nem válik.
Kivesszük a tésztát a lábasból egy hideg tálba, pár percet hülni hagyjuk. A tojásokat leütjük, és összekeverjük, majd a tésztához adjuk apránként annyit, hogy az állaga nokedli-szerű legyen. (A tojás méretétől függ, hogy hány tojásra van szükség.
A tésztát habzsákba töljük, és nagyobb dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy kettő db teáskanál segítségével picike halmokat teszünk a sürőlemezre. Ne túl közel nyomjuk egymáshoz a halmokat, mert sütés közben meg fognak nőni a fánkok.

Légkeveréses sütőt 180 C fokra előmelegítjük, és kb. 15-20 perc alatt (megnő, és a külseje megkérgesedik), majd mérsékeljük a sütő hőmérsékletét 160 C fokra, és további 15-20 percig szárítjuk. Az elkészült süteményeket kivesszük, és hagyjuk kihűlni.


Töltelékek elkészítése:

⦁ A tojások fehérjét az 50 g porcukorral kemény habbá verjük.
⦁ A pudingport a tojások sárgájával, a 100 g kristálycukorral és egy kicsi tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáadva sűrű krémet főzünk.
⦁ Még melegen összekeverjük a keményre vert tojásfehérjékkel.

Trükkök, tippek, praktikák:


A lényeg, hogy ne nyitogasd a tepsi ajtaját, mert akkor összeesik a fánk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Kókuszos csiga
Kókuszos csiga

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félórát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, habverővel beledolgozzuk a porcukrot, majd vízg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Gesztesi szelet
Pudingos - Gesztesi szelet

1. Gőz felett egy edényben összedolgozzuk a porcukrot, a tojást, a mézet, a szódabikarbónát, a vajat és a holland kakaót, majd a liszttel összekeverjük. 2. Három cipóra osztjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi francia krémes
Házi francia krémes

A pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet Egy tálcára tegyük le téglalap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós kosárka
Diós kosárka

A robotgép üstjébe teszünk 15 dkg sima és 15 dkg réteslisztet, 10 dkg porcukrot , 12 dkg margarint és 2 tojássárgát. Elindítjuk a gépet. A megadott mennyiséghez 32 db kosárkára v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk