2/3 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
bab
só
bors
piros arany
1 gerezd fokhagyma
víz
A vöröshagymát apró kockára vágjuk egy lábosba. Olajat öntünk bele. Lángra tesszük, megpirítjuk, Levesszük a tűzről, pirospaprikát keverünk hozzá. Újra a tűzre rakva hozzáadjuk a babot. Kicsit kevergetjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Só, bors megy rá és 3 kis pötty piros arany. Megkeverjük, fedőt teszünk rá. A fokhagymát kis kockákra szelve hozzáadjuk, fedőt levesszük kb 20 perc főzés után. 10 perc múlva kész.
A medvehagymát, spenótot, újhagymát megmossuk, lecsepegtetjük róla a nedvességet, kicsit összedaraboljuk, és kevés olívaolajjal leturmixoljuk A tojásokat keményre főzzük, megti...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpároljuk. Közben vizet forralunk, megsózzuk, és beleöntjük a zöldborsót. Amikor megpuhult, leszűrjük. Aprítógéppel összezúzzuk (pers...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, A krumplit megmossuk és héjában főzzük, vagy sütjük nem egészen puhára.2, Ezután a krumplikat félbevágjuk, közepüket egy kiskanállal kivájjuk úgy, hogy a burgonyának azért egy k...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hagymát egy pár csepp olajon párolni kezdjük (inkább rázogassuk, mint olajozzuk!), majd rádobáljuk a szeletelt hámozott paradicsomot és egykiss é összeforgatjuk. Szójaszószt, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű