1 csésze darált mandulabél, 1 csésze mandulatej, 2 evőkanál sörélesztő pehely, 1/2 citrom leve, 1 evőkanál agar-agar, 1/2 kanál fokhagymapor (lehet 2 gerezd reszelt natúr fokhagyma is), 1/2 evőkanál gyömbérpor, 1 csipet bors, 1 csipet szerecsendió, 1 evőkanál olívaolaj, só ízlés szerint
1 evőkanál oregánó díszítéshez
Egy tálba tesszük a darált mandulát, a sörélesztő pelyhet, a fokhagymát, a gyömbért, a borsot, a szerecsendiót és a sót. Jól összekeverjük.
Egy fazékban felmelegítjük a tejet, hozzáadjuk az agar-agart és folyamatos kavargatás mellett 5-7 percig főzzük. Amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk az olajat és a citromlevet. Továbbra is folyamatos kavargatás mellet, a kapott folyadékot hozzáöntjük a száraz összetevőkhöz. Botturmixszal keverjük össze, míg egy sima pépet nem kapunk. Olajjal kikenünk egy tálat, és beszórjuk az oregánóval, majd ráöntjük a sajtkeveréket. Fogyasztás előtt min. fél órára a hűtőbe tesszük
Meghámoztam és a legkisebb lyukon lereszeltem a céklát, az édesburgonyát és a fokhagymát. Hozzáadtam a kicsavart kenyeret, a tojást, megfűszereztem és kukoricadarával, ill. rozsli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDiós gombasült A gombát megtisztítjuk, majd konyhai aprítógépben felaprítjuk a petrezselyemzölddel együtt. Egy serpenyőben közepes tűzön felmelegítünk egy evőkanál olajat, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát óvatosan felvágjuk. Először levágjuk az egyik tetejét, majd nagyon óvatosan keresztben felszeleljük, mint egy pizzát, nagyon nagyon vigyázva, hogy a hagyma nagyságától fü...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KözepesA paradicsomot ujjnyi szeletekre, a mozarella golyót fél centis szeletekre vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és sorba elhelyezzük rajta a paradicsom szeleteket, enyhén sóz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű