Családireceptkönyv.hu

Mandulasajt


Írta:

Elk. idő: kb. 1 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 csésze darált mandulabél, 1 csésze mandulatej, 2 evőkanál sörélesztő pehely, 1/2 citrom leve, 1 evőkanál agar-agar, 1/2 kanál fokhagymapor (lehet 2 gerezd reszelt natúr fokhagyma is), 1/2 evőkanál gyömbérpor, 1 csipet bors, 1 csipet szerecsendió, 1 evőkanál olívaolaj, só ízlés szerint
1 evőkanál oregánó díszítéshez

Elkészítés:


Egy tálba tesszük a darált mandulát, a sörélesztő pelyhet, a fokhagymát, a gyömbért, a borsot, a szerecsendiót és a sót. Jól összekeverjük.
Egy fazékban felmelegítjük a tejet, hozzáadjuk az agar-agart és folyamatos kavargatás mellett 5-7 percig főzzük. Amikor elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk az olajat és a citromlevet. Továbbra is folyamatos kavargatás mellet, a kapott folyadékot hozzáöntjük a száraz összetevőkhöz. Botturmixszal keverjük össze, míg egy sima pépet nem kapunk. Olajjal kikenünk egy tálat, és beszórjuk az oregánóval, majd ráöntjük a sajtkeveréket. Fogyasztás előtt min. fél órára a hűtőbe tesszük

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spenótos rakott krumpli
Spenótos rakott krumpli

A krumplikat meghámozzuk, és kb. 2-3 mm vastagságúra szeleteljük őket. Az olajon a felkockázott bacont megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a spenótot is. Ha a spen...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes túrógombóc fahéjas joghurtos öntettel
Zabpelyhes túrógombóc fahéjas joghurtos öntettel

A túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással és egy csomag vanilincukorral. Az így kapott tésztát legalább 25 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Tepsis sült zöldségek
Tepsis sült zöldségek

A tepsi megtöltéséhez magunk válasszuk ki a zöldségeket. Ha padlizsánt is sütünk, előzetesen áztassuk be 30-60 percre hideg vízbe és nyomkodjuk ki, hogy a keserű leve elmenjen. Fon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Petrezselymes mandulás kuszkusz
Petrezselymes mandulás kuszkusz

Elkészítés Másfélszeres mennyiségű forró alaplevet öntünk a kusz-kuszra, tíz percre lefedjük, közben villával néha "átfésüljük", hogy levegő jusson a szemek közé. Amikor puha, hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk