Családireceptkönyv.hu

Ropogós rozmaringos batáta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dkg olvasztott vaj/margarin
2 ek. olívaolaj
1 ág friss rozmaring vagy fél tk. szárított
3-4 közepes batáta (édesburgonya)
1-2 nagy fej hagyma
só, bors

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Keverjük össze az olvasztott vajat, a felaprított rozmaringot és az olívaolajat. Egy kerek, közepes tűzálló tálnak (kerámia, jénai vagy tortaforma) az alját kenjük ki alaposan a vajas-olajos-rozmaringos keverékkel. A megpucolt édesburgonyákat szeleteljük fel vékonyan és a fenti kép alapján tegyük le sorban, körbe az edénybe úgy, hogy minden x-edik szelet batáta közé egy szelet hagymát teszünk (a hagymát is vékonyra szeleteljük fel), ez ízlés dolga hogy milyen sűrűségben, ki mennyire szereti a sült hagymát. A maradék vajas, fűszeres olajjal kenjük meg a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk az egészet.

Ennyi fűszerezés bőven elég, hiszen a vajas batáta ízét szeretnénk érezni, ami maga a tökéletesség!

Tegyük be az előmelegített sütőbe fóliával lefedve és kb. 1 órán keresztül süssük így. Majd vegyük le a fóliát és további 15 percig süssük, amíg az édesburgonya ropogós nem lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


Joghurtos mártogatóst javasolok hozzá (chilis/rokfortos/korianderes/petrezselymes - tessék választani!).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött gombafejek újhagymás, mackósajtos töltelékke
Töltött gombafejek újhagymás, mackósajtos töltelékke

A gombafejeket alaposan megmossuk. Az újhagymát apróra vágjuk, összekeverjük a sajttal, sóval és borssal. A szezámmagot a zsemlemorzsába keverjük. A sajtos tölteléket a gomba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Cukkini lepény/Cukkini tócsni
Cukkini lepény/Cukkini tócsni

◾️A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük. ▪️Használhatsz fagyasztottat is. Ebben az esetben olvaszd ki a cukkinit és öntsd le róla a vizet felhasználás előtt. ◾️Hozzáadjuk a sót és...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombapörkölt (paleo)
Gombapörkölt (paleo)

A gombapörkölthöz olajon (kacsazsíron az igazi, de ha épp nincs otthon, akkor használj nyugodtan kókuszolajat) dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd öntsd fel, kb. 2 dl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Humusz 2
Humusz 2

Ha szárított csicseriborsót használunk, egy éjszakára beáztatjuk, majd kuktában puhára főzzük. Konzerv használata esetén erre a lépésre nincs szükség. A csicseriborsót t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk