5 dkg olvasztott vaj/margarin
2 ek. olívaolaj
1 ág friss rozmaring vagy fél tk. szárított
3-4 közepes batáta (édesburgonya)
1-2 nagy fej hagyma
só, bors
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Keverjük össze az olvasztott vajat, a felaprított rozmaringot és az olívaolajat. Egy kerek, közepes tűzálló tálnak (kerámia, jénai vagy tortaforma) az alját kenjük ki alaposan a vajas-olajos-rozmaringos keverékkel. A megpucolt édesburgonyákat szeleteljük fel vékonyan és a fenti kép alapján tegyük le sorban, körbe az edénybe úgy, hogy minden x-edik szelet batáta közé egy szelet hagymát teszünk (a hagymát is vékonyra szeleteljük fel), ez ízlés dolga hogy milyen sűrűségben, ki mennyire szereti a sült hagymát. A maradék vajas, fűszeres olajjal kenjük meg a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk az egészet.
Ennyi fűszerezés bőven elég, hiszen a vajas batáta ízét szeretnénk érezni, ami maga a tökéletesség!
Tegyük be az előmelegített sütőbe fóliával lefedve és kb. 1 órán keresztül süssük így. Majd vegyük le a fóliát és további 15 percig süssük, amíg az édesburgonya ropogós nem lesz.
Joghurtos mártogatóst javasolok hozzá (chilis/rokfortos/korianderes/petrezselymes - tessék választani!).
A gombafejeket alaposan megmossuk. Az újhagymát apróra vágjuk, összekeverjük a sajttal, sóval és borssal. A szezámmagot a zsemlemorzsába keverjük. A sajtos tölteléket a gomba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük. ▪️Használhatsz fagyasztottat is. Ebben az esetben olvaszd ki a cukkinit és öntsd le róla a vizet felhasználás előtt. ◾️Hozzáadjuk a sót és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA gombapörkölthöz olajon (kacsazsíron az igazi, de ha épp nincs otthon, akkor használj nyugodtan kókuszolajat) dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd öntsd fel, kb. 2 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa szárított csicseriborsót használunk, egy éjszakára beáztatjuk, majd kuktában puhára főzzük. Konzerv használata esetén erre a lépésre nincs szükség. A csicseriborsót t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű