menu

Családireceptkönyv.hu

Bajor kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2 dl tej
5 dkg friss élesztő
1-2 dl langyos víz
3 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 kávéskanál cukor
a kifőzéshez:
5 dkg szódabikarbóna
1 kávéskanál só

Elkészítés:


A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Nagyobb tálba tesszük a kétféle lisztet, hozzáadjuk az olajat, a sót, az élesztős tejet, és dagasztás közben apránként annyi langyos vizet öntünk hozzá, amennyitől sima, rugalmas, nem túl kemény tésztát kapunk. Az alaposan kidolgozott tésztát letakarva fél órán át kelesztjük, majd 12 részre osztjuk, mindegyiket meggömbölyítjük és 10 percig állni hagyjuk.
A gömböket egyenként kinyújtjuk és kiflivé tekerjük fel.
Fölforralunk 1 liter vizet a szódabikarbónával és a sóval. Nagyobb lapátkanállal a gyöngyöző vízbe engedjük a kifliket (egyszerre csak kettőt-hármat), és egyszer megfordítva kb. fél percig főzzük , majd kivesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
Díszítésként éles késsel minden kiflit bevágunk néhányszor. Megszórhatjuk őket durva szemű sóval vagy magokkal.
25-30 perc pihentetés után 200 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt barnára sütjük a kifliket.

Tipp: a kész, még forró péksüteményeket megkenhetjük kevés tejszínnel vagy tejjel, hogy szép fényesek legyenek.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.mohakonyha.hu/2011/10/bajor-kifli.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiolos-spenótos kenyér
Karfiolos-spenótos kenyér

A karfiolt aprítóban rizsszem méretűre daráljuk. Egy serpenyőben a karfiolt és a kétféle hagymát 10 perc alatt átsütjük. Egy tálba beleütjük a tojásokat, hozzákeverjük a karfiolt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Szilvás lepény
Szilvás lepény

A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, a magját kiszedjük. Egy lapostányéron a magházzal felfelé sorba tesszük a fél szilvákat, és rászórjuk a fahéjat és a vaníliás cukrot. Félretessz...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar francia kenyér (bagett)
francia kenyér (bagett)

http://www.scratchthiswithsandy.com/2014/01/20/easy-french-bread/ élesztőt kicsit felfuttatjuk, azát összegyúrjuk. 1 órát kiolajozott tálban kelesztjük. átgyurjuk, pihentetjük....

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

Összegyúrjuk, 10 perc pihentetés után fél cm vastagra nyújtjuk. Apró pogácsákat szaggatunk belőle, a tojások kicsit felvert fehérjével megkenjük, reszelt sajtba mártjuk Sütőpapír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk