menu

Családireceptkönyv.hu

Bögrés csöröge


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 4 bögre liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- fél bögre olvasztott zsír (kb. 2 nagyon púpos evőkanál, még szilárd állapotában)
- fél bögre tej
- 4 tojás

Elkészítés:


Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- fél bögre olvasztott zsír (kb. 2 nagyon púpos evőkanál, még szilárd állapotában)
- fél bögre tej
- 4 tojás

1. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük.
2. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat.
3. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy). Kicsit ragacsos lesz a tészta, de annak is kell lennie.
4. A tésztát jól belisztezett felületen kb. 5-7 mm vastagra nyújtjuk. Közben lisztezzük a tetejét is, ha ragad. Aki vékonyabbra szeretné, az persze nyújtsa vékonyabbra, mert ez még a sütés folyamán feljön egy picit.
5. Ezután derelyemetszővel tetszőleges formára, és nagyságúra vágjuk. Én rombuszokat vágtam, és egy helyen bemetszettem a közepüket. Nem kell belőle nagy ügyet csinálni
6. Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat, és még melegen porcukorba hempergetjük őket.
Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar túrós lepény
túrós lepény

mint fenn

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Villámkalács (nem kell dagasztani)
Villámkalács (nem kell dagasztani)

Lemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutellás hópehely
Nutellás hópehely

A tejben a cukrot, sót felmelegítjük és a liszt+ élesztő+ vaj+ tojássárgája tésztához hozzáöntjük. Jól dolgozható tészta, gyorsan összeállítható, külön kelesztést nem igényel. 4 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapros túrós lepény
Kapros túrós lepény

Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a “Kelt pite” módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtu...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk