menu

Családireceptkönyv.hu

PIZZA


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 ek. zsír, langyos víz, só
étolaj a kenéshez
a raguhoz: bármi, ami otthon fellelhető

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból könnyű, lágy tésztát dagasztom, majd 40 percig kelesztem
(azoknak, akik a vékony tésztát kedvelik!)
A megkelt tésztát olajos kézzel terítem a kiolajozott tepsibe.
Most 10 percig elősütöttem a tésztát, amit előzőleg villával megszurkáltam.
Erre jön rá a ragu:
kevés olajon megdinsztelek 1 fej hagymát, rádobok gombát, bacont, paradicsomot, újhagymát. Sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal ízesítem. Majd ketchupot és paradicsomlevet adok hozzá. Ez lesz a pizzaalap. Erre tettem bacont, szalámit, lila hagymát és paradicsomszeleteket. Sajttal teszem gazdagabbá.
A feltétet ízlés szerint (ami a hűtőben fellelhető) variálhatjuk.
További 20 perc alatt forró sütőben megsütöm.

PIZZA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós kalács
Foszlós kalács

Állítólag az igazi kalácsot nem szabad géppel dagasztani. Nagynéném erre csak annyit mondott indokként, hogy régen sem volt gép. Szóval kézzel. Első lépésként a vajat olvasztottam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Puha briós
Puha briós

Langyos tej-cukor-élesztő összekeverjük és kb. 10 percet állni hagyjuk. Utána beleütjük a tojásokat , és a többi hozzávalóval rugalmas sima tésztát dagasztunk. Folpackkal letakarju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSOKIS HÁROMSZÖG
CSOKIS HÁROMSZÖG

Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt,majd a többi hozzávalókkal bedagasztjuk. duplájára kelesztjük. 4 részre osztjuk,vékonyra nyújtjuk,majd megkenjük olvasztott vajjal,megszór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ani
Cifra kalács
Cifra kalács

Elkészítés: 1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk