30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 ek. zsír, langyos víz, só
étolaj a kenéshez
a raguhoz: bármi, ami otthon fellelhető
A tészta hozzávalóiból könnyű, lágy tésztát dagasztom, majd 40 percig kelesztem
(azoknak, akik a vékony tésztát kedvelik!)
A megkelt tésztát olajos kézzel terítem a kiolajozott tepsibe.
Most 10 percig elősütöttem a tésztát, amit előzőleg villával megszurkáltam.
Erre jön rá a ragu:
kevés olajon megdinsztelek 1 fej hagymát, rádobok gombát, bacont, paradicsomot, újhagymát. Sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal ízesítem. Majd ketchupot és paradicsomlevet adok hozzá. Ez lesz a pizzaalap. Erre tettem bacont, szalámit, lila hagymát és paradicsomszeleteket. Sajttal teszem gazdagabbá.
A feltétet ízlés szerint (ami a hűtőben fellelhető) variálhatjuk.
További 20 perc alatt forró sütőben megsütöm.
A hozzávalókat a vaj kivételével betettem a dagasztógépbe. 10 percig dagasztottam, majd a vajat kanalanként adagoltam a tésztához. Kb 5 perc alatt beledagasztottam a vajat is. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk ,és tészta hozzávalóit jól összedoldozzuk , és kinyújtjuk jó vékonyra . Lekenjük az olvasztott vajjal , rászórjuk a cukros kakaót és szépen feltekerjük , k...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KözepesA vizet a cukorral felforralni és utána ráönteni a többi hozzávalókat . 6 x 27 dkg adagnak kell kijönni mind a tészta mind a tölteléknek . Nem kell futtatni az élesztőt csak belem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie. A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes