50 dkg liszt
1 teáskanál só
25 g élesztő
1 teáskanál cukor
3 dl langyos víz
50 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük. Közben az élesztőt kevés cukros, langyos vízben felfuttatjuk, a liszthez kavarjuk. A sót és a többi vizet is beletesszük, jól összegyúrjuk, majd letakarjuk és egy órán át állni hagyjuk. A leszűrt burgonyát összetörjük, mintha pürét készítenénk és adunk hozzá 6 evőkanál olajat, jól összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük. A tésztát 8-10 gombócra osztjuk és lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A kinyújtott palacsinta egyik oldalára teszünk két evőkanál tölteléket és ráhajtjuk a másik oldalát. A széleit megnyomkodjuk, hogy a töltelék benne maradjon sütés közben. Forró olajban megsütjük, papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a fölösleges olajat és fogyaszthatjuk is. Kínálhatjuk fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal, de önmagában is nagyon finom.
http://ketkes.com/burgonyaval-toltott-palacsinta-egyszeruen-csodas-meg-a-langosnal-is-finomabb/
Először is készítsük el a gyógynövényes teát. Forró vízbe tegyünk 1 evőkanálnyi szárított gyógynövényt, fedjük le. Hagyjuk ázni 1-2 órát, majd szűrjük le. Közben a folyékony szappa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDobáld bele a turmixgépbe a hozzávalókat, és alaposan turmixold össze. Ez a mennyiség nagyjából 2 dl turmixhoz elegendő, de, ha még kívánod, bátran készíts még belőle korlátlan men...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba szórjuk a lisztet a sóval és ízlés szerinti mennyiségű oregánóval együtt. Hozzáadjuk az at, valamint a vizet, és összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Vigyázzunk, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű