Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Burgonyával töltött palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 teáskanál só
25 g élesztő
1 teáskanál cukor
3 dl langyos víz
50 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük. Közben az élesztőt kevés cukros, langyos vízben felfuttatjuk, a liszthez kavarjuk. A sót és a többi vizet is beletesszük, jól összegyúrjuk, majd letakarjuk és egy órán át állni hagyjuk. A leszűrt burgonyát összetörjük, mintha pürét készítenénk és adunk hozzá 6 evőkanál olajat, jól összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük. A tésztát 8-10 gombócra osztjuk és lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A kinyújtott palacsinta egyik oldalára teszünk két evőkanál tölteléket és ráhajtjuk a másik oldalát. A széleit megnyomkodjuk, hogy a töltelék benne maradjon sütés közben. Forró olajban megsütjük, papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a fölösleges olajat és fogyaszthatjuk is. Kínálhatjuk fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal, de önmagában is nagyon finom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katka
Házi kenyér sütőporral
Házi kenyér sütőporral

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót: kézzel, fakanállal vagy géppel. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, öntsük rá a tésztát. Fonto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CHIPS
CHIPS

Burgonyát uborka gyaluval , gyalulni , forrásba lévő vízben krumpli fajtájától függően 2- 3 percig blansírozzuk , hideg vízzel hűtjük lecsepegtetjük , bő forró olajban kisütjük ,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Tepsis krumpli
Tepsis krumpli

A megtisztított zöldségeket felkockázzuk a robotgéppel, majd nagy tepsibe borítjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, rápréseljük a megpucolt fokhagymát, és tovább ízesítjük a fűszerek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke alaplé
Csirke alaplé

Egy nagy lábosba 4 liter vizet öntünk, beletesszük a far-hátat, és főzni kezdjük. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, fehérrépát és zelle...

Elkészítési idő: 3-4 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk