Családireceptkönyv.hu

Madár tej 1.


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l tej
5 tojás
1 vanília puding
1 evőkanál sima liszt
2 vaníliás cukor
7 evőkanál cukor

Elkészítés:


A tejet feltesszük forrni.
A tojássárgákat kikeverjük az ízlés szerinti cukorral és a kikapart vaníliarudat (vagy a vaníliás cukrot) is hozzáadjuk.
Öntünk hozzá egy keveset a meleg tejből és jól elkeverjük.
A tojásos-cukros keveréket lassan hozzáöntjük a forró tejhez és habverővel, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha készen vagyunk, már adagolhatjuk is tálkákba.
Megszórjuk mazsolával.
A sütőt jól előmelegítjük (kb. 220 fokra).
Az öt tojásfehérjét kemény habbá verjük kb 1 ek cukorral.
A gáztepsit sütőpapírral kibéleljük és kanállal, mint a galuskát, beleszaggatjuk a kemény habot, majd a forró sütőbe tolva "megsütjük". Gyakran nézzünk rá, mert gyorsan nagyra nő, de igazán akkor jó, ha kicsit karamelizálódik a teteje.
Ha kész, rárakjuk a már kiadagolt madártejre. Mazsolával díszíthetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a receptet azért ajánlom szíves figyelmébe a madártej rajongóknak,mert sokkal egyszerűbb a tojáshab elkészítése,mint mikor a tejben kell kifőzni.
Nálunk a férjem nagy kedvence.Én általában 3- 4 liter tejből szoktam készíteni.

Madár tej  1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos citromhabos paleo
Mákos citromhabos paleo

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a xilittel és a vízzel. A liszthez adjuk a szódabikarbónát, amire pár csepp almaecetet teszünk és a sárgájához keverjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar disznósajt préssel
disznósajt préssel

Ha sonka présbe készítjük, akkor pont kellemes legye4n az íze, mert itt nem föl ki belőle semmi fűszer. Ha sajtbélbe főzzük ki, akkor lehet egy kicsit fűszeresebbre hagyni, mert a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Hamburger házilag
Hamburger házilag

Az élesztőt a cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk