1kg liszt, 2 db tojas, 2 csomag szaritott eleszto, csipet so, 25 dk cukor es tej amennyit felvesz. A cukor szerintem sok es visszahuzza a tesztat en ezert kb. 6 dkg tettem. Duplajara kelesszuk, majd kinyujtjuk. 1 margarint vagy vajat 25dkg cukorral jol kikavarok es a kinyujtott tesztara kenem egyenletesen, majd feltekerem es kb 1,5-2cm vagom. A tepszin meg kelni hagyom, sutes kozben meg forro cukros es vaniliacukros tejjel kenegetem. A tolteleknek csak a kepzelet szab hatart. Jo etvagyat!
1kg liszt, 2 db tojas, 2 csomag szaritott eleszto, csipet so, 25 dk cukor es tej amennyit felvesz. A cukor szerintem sok es visszahuzza a tesztat en ezert kb. 6 dkg tettem. Duplajara kelesszuk, majd kinyujtjuk. 1 margarint vagy vajat 25dkg cukorral jol kikavarok es a kinyujtott tesztara kenem egyenletesen, majd feltekerem es kb 1,5-2cm vagom. A tepszin meg kelni hagyom, sutes kozben meg forro cukros es vaniliacukros tejjel kenegetem. A tolteleknek csak a kepzelet szab hatart. Jo etvagyat!
Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a diót, cukrot és sütőport. A vajat megolvasztjuk, a tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a tejfölt. Mindent a lisztes keverékhez adun...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tangzhonghoz a vizet és lisztet egy kisebb edénybe csomómentesre keverjük, és feltesszük főni. Állandó kevergetés mellet addig főzzük, amíg 65 fokos nem lesz a massza (én nem mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet a zsírral eldörzsöljük, a többi hozzávalóval gyorsan össze gyurjuk.késfoknyi vékonyra nyújtjuk, kerek, és cakkos szabbatóval ki szurjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral és sütőporral összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal. A tojássárgájával, tejjel és egy csipetnyi sóval jól összegyúrjuk. Nem baj, ha kissé száraz marad.) Kivajaz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű