kb. 1,5 dl tej
10 g vaniliás cukor
rum vagy rum aroma
20 db babapiskóta
250 g gesztenyemassza
20 dkg tortabevonó
1 ek étolaj
Hulala tejszín
Tejben elkeverem a vaníliás cukrot és a rum aromát. (én mindig aromát használok)
A babapiskótákat éppen csak megforgatom a tejben, és egy jénai tálba egymás mellé teszem.
A gesztenyemasszát ráreszelem, vagy késsel vékonyan rászelem.
10 dkg tortabevonót olajjal, gőz felett felolvasztom kis tejjel (mindig marad a vaníliás cukros tejből) és ráöntöm a masszára.
Felvert tejszínt rákenem, és a 10 dkg olvasztott tortabevonót - miután picit kihűlt - ráöntöm.
Én mindig 2 db jénaiban készítem. Általában dupla adagból.
A cukrot, a lekvárt és a rumos vizet a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzadt, levesszük a tűzről, a kakaóport hozzákeverjük. A babap...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almákat hámozd meg és reszeld le. Add hozzá a citrom levét, a mazsolát, a fahéjat, mandulát, a kókuszreszeléket, és ízesítsd ízlésed szerint. Legvégén tedd bele az útifű maghéj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvasszuk ki a tésztalapot. A sonkát kicsi kockákra vágjuk fel, az újhagymát pedig vékony karikákra. Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, aztán mehet bele a hagyma,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan kikevertem, szórtam bele csipet sót, 10 percet állni hagytam, majd kisütöttem. Kókuszolajat olvasztottam mikróban és szilikon rcsettel vékonyan kikentem mi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű