Családireceptkönyv.hu

Boszi máglya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 1,5 dl tej
10 g vaniliás cukor
rum vagy rum aroma
20 db babapiskóta
250 g gesztenyemassza
20 dkg tortabevonó
1 ek étolaj
Hulala tejszín

Elkészítés:


Tejben elkeverem a vaníliás cukrot és a rum aromát. (én mindig aromát használok)
A babapiskótákat éppen csak megforgatom a tejben, és egy jénai tálba egymás mellé teszem.
A gesztenyemasszát ráreszelem, vagy késsel vékonyan rászelem.

10 dkg tortabevonót olajjal, gőz felett felolvasztom kis tejjel (mindig marad a vaníliás cukros tejből) és ráöntöm a masszára.

Felvert tejszínt rákenem, és a 10 dkg olvasztott tortabevonót - miután picit kihűlt - ráöntöm.
Én mindig 2 db jénaiban készítem. Általában dupla adagból.

Boszi máglya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrógombóc
Túrógombóc

A túrót áttörjük, hozzákeverjük a búzadarát, tojást, picit megsózzuk, összekeverjük, majd 1 óra hosszat pihentetjük. Ha letelt a pihentetési idő, vízbe mártott kézzel kis gombócok...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrótorta
Túrótorta

Tészta:: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 7 dkg cukor, 1 tojás, 1 kk sütőpor. Ezzel a tésztával béleljük ki a kerek sütőformát. Töltelék: 3 tojás sárgája, 12,5 dkg cukor, 1 v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Hétrétegű sütemény
Hétrétegű sütemény

A krémet a süteménylapokra kenjük.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk