Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vendégváró szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Kakakós lapokhoz:
25 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 db tojás
3 ek. kakaó
1 dkg szalalkáli
5 dkg margarin
kevés tej (kb. 1 dl)
Piskótához:
6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. kristálycukor
fél csomag sütőpor (0,6 dkg)
Krémhez:
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 tojás
4 dl tej
5 ek. liszt
1 vaníliás cukor

Elkészítés:


♥KAKAÓS LAPOK:
A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27x34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapíros tepsire helyezzük, és kés hegyével egy kicsit szurkáljuk meg, hogy ne hólyagosodjon fel.
180 fokon süssük meg, de vigyázzunk, mert pár perc alatt kész (5-6 perc). Ha túlsütjük a lapokat akkor könnyen kiszáradhat. Hagyjuk kihűlni.
♥PISKÓTA
A 6 tojásfehérjét keményre felverjük,és adjuk hozzá a kristálycukrot. Vigyázva keverjük bele egyesével a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben süssük, mint a lapokat. 180 fokon kb. 20 percig süssük (tűpróba).
♥KRÉM:
A lisztet a tejben elkeverjük 1 tojással, sűrűre felfőzzük, hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel keverjük ki a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral.
Ha kellően kihűlt a tejes krém, akkor gépi habverővel jól keverjük ki a margarinos krémmel.
♥ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Alulra egy kakaós lap, erre jön a krém fele, erre helyezzük rá a piskótát, majd kenjük rá a krém másik felét, és fedjük be a másik kakaós lappal.

Vendégváró szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lekváros - Fahasáb - OK
Lekváros - Fahasáb - OK

1. A sütőt előmelegítjük. 2. A 24 cm átmérőjű kapcsos formát kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. 3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét sóval habbá verjük, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Nosztalgia krémes
Nosztalgia krémes

1. A pudingot a vízzel és a cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük. 2. Amíg kihűl, a tésztát olvasztás után négy részre vágjuk. 3. Vékonyra nyújtjuk, s 250 °C-on kisütjük....

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pite (könnyű)
Pite (könnyű)

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az összes többi anyagot, amitől a tésztánk szépen nyújtható állagú lesz. Kettéosztjuk a tésztánkat, majd a tepsink méretére nyújtjuk...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Kossuth-kifli
Kossuth-kifli

A margarint habosra vejük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a morzsolt élesztőt és a cukorral simára keverjük. Végül hozzáadjuk a lisztet és a keményre vert tojáshabot. Pap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk