50 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
2 tojás sárhája
pici só
1 bögre langyos tej 3 ha kell még fél bögre
5 dkg élesztő
fél dl rum
fél citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor
50 dg sima liszt, 10 dg olvasztott vaj, 2 tojás sárgája, pici só, 1 bögre langyos tej, ha szükséges még fél b., 3 evőkanál cukor, 5 dg élesztő, fél dcl rum, fél citrom héja reszelve . A liszt közepén gödröcskébe bele a tej, cukor, élesztő. Ha beindul hozzá adom a többi hozzávalót, dagasztom jó hójagosra, és kelesztem. Mikor duplára nő, kisodrom, ujnyi csikokat vágok megsodrom és fantázia szerint tekergetem, csomó, csiga , bármi. Forró olajban, bő olajban kisütöm. Ez külömben glutén mentes, de így is fincsi volt. Sok sikert!
A tojásfehérjéket felezd meg, és tedd két külön tálba. Az egyikbe szórj csipetnyi sót, és robotgéppel kezdd el keményre verni. Amikor látod, hogy már kezd hab állagot ölteni, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A tejes langyosítsuk meg, és keverjünk el benne egy teáskanál cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk 15 perc alatt felfutni. Közben egy tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krémhez pudingport sűrűre főzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd hűlni hagyjuk. Közben a puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a teljesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Gyümölcsös sütik > Almás sütik > Fitness almás-mákos Fitness almás-mákos recept Galéria (2) Fitness almás-mákos Beküldve: 201...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű