menu

Családireceptkönyv.hu

Gnocchi házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Gnocchi házilag


Elég gyakran készítek házilag gnocchit, egyrészt mert elég egyszerűen elkészíthető (igaz, igényel egy kis időt az elkészítése), másrészt pedig nagyon jól fagyasztható, így amikor időhiányban vagyok, kiveszem a fagyasztóból, s amíg megfő, a szósz is elkészül.
Ez egy alaprecept, de a tésztát lehet ízesíteni/színezni kedvünkre való fűszerekkel, medvehagymával, spenóttal, céklával, sütőtökkel, sárgarépával .... a választék végtelen.

Hozzávalók kb. 4-6 főre:

- 1 kg krumpli
- 1 tojás
- kb. 25-30 dkg liszt
- 1 kk. só

Elkészítés:

Megmossuk, majd odatesszük héjastól a krumplikat sós vízbe főni. Amikor megfőtt, leöntjük hideg vízzel és ha már annyira hűlt, hogy megtudjuk fogni, lehámozzuk, áttörjük és hűlni hagyjuk.

A kihűlt és áttört krumplihoz adjuk a tojást, sót és lisztet, majd összegyúrjuk a tésztát. Ha túl ragadna a tészta, adhatunk hozzá még egy kis lisztet.

4 egyforma részre osztjuk, majd egy alaposan lisztezett felületen mindegyik tésztadarabból kb. másfél centi átmérőjű hengert formázunk. Ezután egy lisztezett késsel 2-3 cm-es darabokra vágjuk, majd egy villa hátán végiggörgetjük a tésztadarabokat, megformázva a bordákat.



Letakarjuk egy tiszta konyharuhával és 30 percet pihentetjük.

Ha frissen fogyasztjuk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük és amikor feljönnek a víz tetejére szűrőkanállal kiszedjük.
Egy serpenyőben kevés vajat vagy olajat melegítünk, majd a kiszedett gnocchi-t átforgatjuk benne, így megelőzve, hogy összeragadjanak. Vagy, azonnal beleszedjük az elkészített mártásba, összemelegítjük majd tálalhatjuk is.

Ha pedig lefagyasztjuk, akkor egy tálcára rakosgatjuk, egy rétegben a gnocchikat, hogy ne ragadjanak össze. Amikor már megfagytak, akkor zacskóba tesszük őket, és visszapakoljuk a fagyasztóba.
Amikor fogyasztani szeretnénk, még fagyosan dobjuk a forrásban levő sós vizbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://abroszra-valo.blogspot.hu/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mexikói csilisbab
Mexikói csilisbab

1. A babot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és tiszta vízben 1 babérlevéllel meg egy kevés (1 mokkáskanál) sóval kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük,...

Elkészítési idő: 105 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Villámgyors fasírt-másként (Rupáner)
Villámgyors fasírt-másként (Rupáner)

1. A tojást lazán felverjük, majd egy közepes méretű tálban a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk. 2. Ezután nagyobb teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, melyeke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Muszaka
Muszaka

A raguval kezdünk: egy lábasban olajat hevítünk, amin megpárolunk egy fej finomra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a 2 gerezd finomra vágott fokhagymát, tekerünk rajta egyet és jöhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Töltött cukkini
Töltött cukkini

A cukkinit hosszában kettévágom és a közepét kiszedem, félreteszem. A felaprított hagymákat kevés olajon megpirítom, majd rárakom a darált húst és fehéredésig főzöm, ha szükséges,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk