Habos krémes Csíki Annamáriától
Nagy méretű gáztepsiben (38x38) 5 kisebb tojásból vékony piskótát sütöttem.
9 tojásfehérjét, 1 csipet sóval elkezdtem verni, apródonként 20 dkg kristálycukrot adtam hozzá. Kemény habbá vertem. Félretettem.
4 cs. vaníliás pudingport egy nagyobb zománcos edénybe szórtam, tettem hozzá 10 dkg cukrot és 2 dl hideg vízzel elkevertem. Hozzáöntöttem 1 liter forrásban lévő vizet és 2 perc alatt sűrűre főztem.
Ebbe a forró pudingba belekevertem a tojáshabot, majd a tűzre visszatéve, még főztem kb. 4-5 percig. Közben álladóan kavargattam. Óvatosan, ne törjön!
Még melegen ráöntöttem a piskótalapra. Elsimítottam, majd hűtöttem.
Fél liter tejszínt, némi cukorral, vaníliás cukorral és habfixálóval felvertem és rákentem a főzött krém tetejére, Kicsit megcifráztam és kakaóporral nagyon enyhén megszórtam. Jó étvágyat!
A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat. Ezután robotgéppel keverjük jó habosra, majd csorgassuk hozzá a forró vizet. A lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba mérem, majd összekeverem a száraz hozzávalókat. 2. Hozzáreszelem a margarint, összemorzsolom a lisztes keverékkel, ezután hozzáadom a többi hozzávalót is. 3. Gyors moz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojássárgáját kikeverjük 3 evőkanál vízzel és 16 dkg porcukorral. A fehérjéhez hozzáadunk 2 evőkanál vizet, kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot. A tojássárgás m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű