Joghurtos süti
Hozzávalók:
6 tojásból barna piskótát sütünk.
Krém:
2 kis tejföl
2 epres vagy málnás vagy meggyes joghurt
2 ek. porcukor
3 dl üdítő (1 dl víz + 2 dl szörp)
1 zacskó zselatin
2 db 2 dl-es tejszínhab
A zselatint felfőzzük a szörppel, majd lehűtjük.
A joghurtot összekeverjük a tejföllel.
A habtejszínt felverjük.
Összekeverjük a zselatinos szörppel a tejfölös joghutot, majd a végén a habtejszínt is belekeverjük. Hűtjük és a piskótára kenjük. Pár óra hűtés után könnyen szeletelhető.
Béleljünk ki a tésztával egy 23 cm-es átmérőjű ,cakkos szélű piteformát,aminek az alja kivehető.Szurkáljuk meg villával,és tegyük a hűtőbe 1 órára. Tegyük a sütőformát a tűzhely...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledarálju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótához a tojásokat szétválasztjuk. Először a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját is habbá verjük a cukrokkal. A sárgájából készült masszához fokozatosan hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPiskóta A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a sót, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz