Kovász:2,5 dl viz,40 dkg liszt BL 55,2 dkg élesztő.A hozzávalókat jól össze keverem,liszttel megszórom,és hagyom 8 órát kelni.
Tészta:kovász+2,5 dl viz+30dkg főtt áttört krumpli+2 dkg só+60 dkg liszt.
Kissé keményebb tésztát kell dagasztani,mert a krumpli lágyit.1 órát keleszteni átgyúrni,ismét keleszteni egy órát formázni,libasütúbe tenni,letakarni,1 óra után,be vágni,le spriccelni,le takarni,be melegitett sütőben 200 fokon egy órát sütni.
Ili Ahogy Késziti
A tészta hozzávalóit össze gyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 1,5 ujjnyi vastagságura nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe elkeverjük a sót, a zsírt, a megfuttatott élesztőt, a tejet és a tojást. Az összekevert anyagot jól kidolgozzuk és egy órán át kelesztjük. A megkelt tésztát 12 db-ra oszt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot m...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes♥ A megadott hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, kelesztjük, átgyúrjuk és újra kelesztjük. ♥ A megkenéshez szobahőmérsékleten meglágyítjuk a vajat, 8 ek. cukorral, 8 ek. holland...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes