Családireceptkönyv.hu

Krumplis kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagyobb krumplit

Elkészítés:


Recept

Kovász:1 nagyobb krumplit megpucolok kockákra vágom,öntök rá annyi vizet,hogy ellepje,és lassú tűzön puhára főzöm.Ha puha a krumpli nyomóval a levében össze töröm,és hagyom hűlni.Ha langyos tálba öntöm,adok hozzá 30dkg lisztet BL55,2 dkg élesztőt,és annyi vizet még,hogy tejföl sűrűségű legyen.Jó hólyagosra kidolgozom egy főzőkanál segítségével.Le szórom a tetejét liszttel,és 2 órát hagyom kelni.
tészta:A kovászhoz adok 70 dkg lisztet,2 evőkanál sót,fél dl olajat,és annyi langyos vizet,hogy inkább keményebb tésztát kapjak.Nem szabad,lágyra dagasztani,mert a krumpli lágyít Ha lágy lesz a tészta elveszti a tartását,szétterül a kenyér.Egy órát hagyom kelni,majd jól át gyúrom.Már itt észre vesszük,hogy lágyabb a tészta.Még 30 percig kelesztem,utána formázom,zsírpapírral bélelt kacsasütőbe helyezem.A felső kacsasütőt le spiccelem,és egy órát kelesztem.Le veszem a tetejét,pengével be vágom,le spriccelem,vissza teszem a tetejét,és elő melegített sütőben,melyet 200 fokra állítottam,hagyom 15 percig majd le veszem,a hőfokot,180 fokra és k.b.1 óra alatt készre sütöm.Ha kész le spriccelem vízzel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dani
Kürtőskalács
Kürtőskalács

A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást , 4 tojássárgáját, 12 ek porcukrot, 2 dkg porcukorral elkevert é tejben felodott élesztőt, 1 csapott kávéskanál sót fél liter tejet. A jól kido...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csokis málnás kalács (Limara)
Csokis málnás kalács (Limara)

Dagasztógép táljába morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a meglangyosított tejet, amiből 2-3 evőkanálnyit visszatartunk. Egy habverővel vagy spatulával alaposan elkeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fel­hő­ka­lács
Fel­hő­ka­lács

1. Válaszd el a tojásokfehérjét a sárgájától. (Nagyon gondosan járj el, nehogy akár egy pici sárgája kerüljön a fehérjékhez). A fehérjéket egy nagy tálba, a sárgájákat egy kis tálb...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti kalács
Húsvéti kalács

Első lépésként felforraljuk a tejet, ezután 2,5 dl-t átöntünk a dagasztótálba, ott hagyjuk langyosra hűlni. Belekavarjuk a cukrot és ebben felfuttatjuk az élesztőt 5 perc alatt. Ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk