5 tojásból ,10 dkg cukorból , 8 dkg lisztből , 2 dkg kakaó porból és fél csg sütőporból piskótát sütünk.
Töltelék:
3 dl tejből , 3 evőkanál liszttel és 15 dkg cukorral krémes tölteléket főzünk, kihűtjük.
Egy kocka Rama margarint 3 evőkanál kakaó porral habosra keverünk.
Összeforgatjuk a kihűlt főzött krémmel.
Rákenjük a megsütött tésztára.
A tetejére egy tábla étcsokoládéból mázat készítünk. / lehet tortabevonót is használni /
Ha a csoki megdermedt , szeleteljük , díszítjük.
30×35 cm a tepsi mérete
A lisztet vajjal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. A krémhez a mákot és a cukrot tejjel leforrázzuk, majd a felvert fehérjét belekeverjük. A tésztát két...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd hozzáadjuk a vajat, tojást és összegyúrjuk a tésztát. 2. Enyhén lisztezett felülete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175 C-ra. A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat a mézet és a csokoládét megolvasztjuk majd összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval, fontos hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a vajnak ne legyen ideje átmelegedni. Nem kell "agyon" gyúrni, elég ha éppen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű