menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros gombócleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2 személy részére:

2-3 db krumpli
10 dkg füstölt kolbász
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
1 db tojás
liszt (1 tk a leveshez + amennyit a gombóc felvesz)
petrezselyemzöld
ételízesítő

őrölt bors
majoranna
2 dl tejföl
a krumpli főző leve + víz


A krumplit főzzük puhára enyhén sós, ételízesítős vízben, majd szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert később még szükségünk lesz rá. A krumplit törjük alaposan össze, (v. krumplinyomón nyomjuk át) majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A vöröshagymát vágjuk apróra, majd kezdjük el az olajon megpárolni. Amikor már üveges, nyomjuk bele a fokhagymát, és szórjuk meg egy teáskanál liszttel. Ezután szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsük fel a leszűrt, és félretett krumplilével, és annyi vízzel, hogy kellő mennyiségű levest kapjunk. Ízlés szerint sózzuk, majd szép lassan főzzük kb. 15 percig.

Közben a kolbászt, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a teljesen kihűtött krumplihoz. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd adjuk hozzá az egész tojást és néhány kanál lisztet. Kezdjük el összedolgozni a masszát, és ha szükséges akkor még tegyünk hozzá annyi lisztet, hogy egy könnyen formázható, masszát kapjunk. (akkor jó ha már nem ragad a kezünkhöz, és a tálhoz sem)
Ezután vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi gombócokat.

A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd csorgassuk hozzá a többi leveshez. Ezután forraljuk ki, majd tegyük bele az elkészült gombócokat. Szintén forraljuk fel, majd főzzük kb. 10 percig, hogy a gombócok is megfőjenek.

Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg a levest apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

Elkészítés:


http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2009/02/magyaros-gombocleves.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

Feltesszük a brokkolit a szódabikarbónával,a sóval és annyi vízzel, ami még éppen nem lepi el teljesen. Puhára főzzük, majd a tejet a tejföllel és a zabpehellyel kikeverjük és a l...

Elkészítési idő: 20-30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Legényfogó leves
Legényfogó leves

◾️A felkockázott répát és gyökeret olajon megfuttatjuk. ◾️Hozzáadjuk a felkockázott húst, az egész hagymát, fűszerezzük és felöntjük az alaplével. ◾️Ha félig megpuhult hozzáadj...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos gombócleves
Tárkonyos gombócleves

A húst sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük és alaposan összegyúrjuk a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojással. Vizes kézzel diónyi gombócoka...

Elkészítési idő: 1 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svájci sajtleves
Svájci sajtleves

A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon aranysárgára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sajtot. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk