Hozzávalók: 4 kis cékla, 2 fej lila hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma,1 db kaliforniai vagy kápia paprika, 2-3 darab édesburgonya, só, bors, kakukkfű, oregánó, majoránna, olívaolaj, balzsamecet, 1 liter húsalaplé, tejföl.
Elkészítése: Kevés olívaolajat töltünk egy tepsibe, majd a meghámozott, nagyobb darabokra vágott zöldséget belerakjuk. Megszórjuk bőségesen a fűszerekkel, pár csepp olívaolajjal gazdagítjuk és alufólia alatt 180-200 fokon sütjük 30-60 percig. Amikor már megpuhultak a zöldségek egy turmixgépbe rakjuk, meglocsoljuk balzsamecettel és összeturmixoljuk. A húsalaplét felmelegítjük, a zöldségpürével összefőzzük, ízlés szerint megsózzuk és tejföllel gazdagítjuk.
A sárgarépát, a zellert és a krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a zöldségeket. Öntsd fel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű80 dkg füstölt sertéscombot, babérlevéllel, vöröshagymával, egész fekete borssal, fokhagymával ízesített vízbe oda tettem főni. A víz egy ujjnyira lepje el a húst. Amikor a füstö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveshez A vöröshagymát cikkekre, a gyömbért félbevágjuk, majd a fokhagymagerezdekkel egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 200 fokon 15 percig sütjük. Egy na...
Elkészítési idő: 330 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni. 2. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával és petrezselyem...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű