Szervusz Erika!Küldöm az olajos hal receptjét.
Ez az én adagom általában nyáron,amikor többet fog a párom.
2kg lehetőleg keszeg.Mérettől függően 3-4 részre feldarabolom és besózom egy kicsit.Amig áll elkészitem amibe fő.
Erzsébet Kiss
16.2.2016 19:54
Erzsébet Kiss
1 dl víz,1 evőkanál só,1 kávéskanál cukor,1 evőkanál ecet.Ezt összekeverem.Egy kuktába beleteszem a haldarabokat,közé rakok 3 fej vörödhagymát,6-8 gerezd fokhagymát 15-2o szem fekete borsot,5-6 babérlevelet.Ráöntöm a lét és 4 dl olajat.Sipolástól számitva 3 órán keresztül főzzük a legkisebb lángon.Az utolsó fél órában lehet egy picit nagyobb lángra venni.Ha kihült lezárható tálakban megy a hűtőbe,a szálkák is elporladnak.Hogy meddig áll el nem tudom,nálunk semeddig,mert mindenki rájár.Jó étvágya
Minden hozzávalót egybe teszünk és tésztát készítünk majd duplájára kelesztjük. Ez kb egy óra. Az élesztőt nem kell futtatni, csak elmorzsolni! Miután a tésztánk megkelt 8 részre...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, a tönköket kitörjük, majd a kalapokat a lemezeknél megszórjuk egy kis sóval, borssal. A tönköket apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk a szalonna hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, és kevés olajon megpároljuk. Amikor készen van, hozzáadjuk az apró csíkokra vágott sonkát. Beletesszük a be áztatott és kinyomkodott zsemlét, a fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük, összetörjük. Langyos tejben, pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A krumplit, lisztet, sót, élesztőt összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű