2,5 dl porcukor
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 dl főzőtejszín
2 tasak vaníliás cukor
12,5 dkg vaj
1 ek étolaj
1 ek liszt
Fontos, hogy jó minőségű kakaóport vegyél! Főzőtejszínből legalább 20%-osat használj, úgy lesz az igazi! ;)
PLUSZ: darált vagy apróra vágott mogyoró, dió, mazsola, karamella, aszalt gyümölcsök... amit szeretsz, vagy szeret az ajándékozott!
Szitáld át a porcukrot és a kakaóport, szórd bele a vaníliás cukrot. Olvasztott vajjal alaposan ismertesd össze, őket majd mutasd be a tisztelt társaságnak a tejszínt. Ragadj egy célszerszámot, keverd simára, majd máglyára vele!
Főzd 10 percig kis lángon, közben kevergesd szorgosan. Ha valami pluszt szeretnél, most szórd bele bátran! Vedd le a tűzről a fazekat és szórd bele a forró krémbe a lisztet, kutyuld csomómentesre és fényesítsd az olajjal.
Általad lesz a masszádból kerek csokoládé, szögletes csokoládé, lukas csokoládé, stb., attól függően, hogy milyen kiolajozott formába öntöd a csokidat. Egy óra alatt kihűl - frigóval rásegíthetsz - utána csomagolható, ajándékozható, kínálható, ehető.
Táblás csoki ajándékba: műanyag dobozkát olajozz ki, öntsd bele a folyékony masszát és szórj rá aszalt gyümit, magokat vagy ehető virágszirmokat!
Csomagold celofánba az alkotásodat és kösd át egy szalaggal, vagy ha a természetesség híve vagy, újrapapírba csomagolva egy kis raffiával átkötve is mutatós.
Én az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 kanál olajon a hagymát és a fokhagymát néhány percig pároljuk, majd lehűtjük. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. A zsemlemorzsa 2/3 részét, a sonkát, a már megpárolt hagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűParadicsomos káposzta nálam . Az összevágott káposztát felteszem vízben főni ,sót , majorannát rakok bele . Húsgombóc , darálthús , só , bors , fokhagyma , rizs és tojás , belera...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagaszt, keleszt, megsüt :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű