fél kg liszt, egy eksó ,2 nagyobb szemkrumpli àttörve a levét tàlba szűröm ha kihűlt annyira teszek bele pici cukrot ès abba futtatok fel egy por élesztöt de a si.a is jó,teszek bele 1 tojàst 1v2 kanàl tejfelt ha puposan rakom akkor 1 ha kevés a krumpli leve akkor vizzel v tejjel higitom jo könnyű tésztàt dagaztom ha van időm 2x àtgyurom ha megkelt és utànna hagyom kellni hanincs csak begyúrom és kelesztem és sűtőm bő forro oljban . egész tésztàbol szoktam lecsipkedni amenyit gondolok egy adagnak ha sok a tészta beolajazom a tetejét ês beteszem a hűtőbe remélem érthetöen îrtam le ha nem kérdezz nyugotta.
A túrót, a tojást, a búzadarát, és a vaníliás cukorot egy robotgép segítségével összekeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. Egy evőkanál segítségével golyókat formálunk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon a hagymát megdinszteljük, mehetnek rá a zöldségek, fűszerezzük, majd fedő alatt pár perc alatt készre pároljuk. A réteslapot kihajtjuk, meglocsoljuk olívaolajjal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk és kibelezzük a rákot. Egy közepes serpenyőben megolvasszuk, majd felforrósítjuk az olívaolajat a vajjal. Beletesszük a sonkát és a rákot. Folyamatos kevergetés mell...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Közepes1.A túrót villával finomra törjük a vajjal, a sóval és a tojások sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a túróhoz forgatjuk, majd hozzáadjuk a búzadarát is, és körülb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű