kb. 500 grammhoz:
200 g törökmogyoró (pörkölt)
170 g étcsokoládé (45-59%-os)
100 g csokoládé - tej
1 evőkanál kristálycukor
80 g vaj
30 g kakaópor - holland
1 csipet só
1
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.
2
Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.
3
A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük, mikor még meleg. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült ;)
4
Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük.
5
A krémet üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből nekem egy 190 ml-es és egy 300 ml-es üveggel lett. Érdemes kamrában tárolni, így könnyebben kenhető lesz.
Dobáld bele a turmixgépbe a hozzávalókat, és alaposan turmixold össze. Ez a mennyiség nagyjából 2 dl turmixhoz elegendő, de, ha még kívánod, bátran készíts még belőle korlátlan men...
Elkészítési idő:Kevés zsiradékon rántást készítünk liszttel és fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet. Ha sűrített paradicsommal készítjük, akkor kikeverjük vízzel, és ezt a levet adj...
Elkészítési idő:elkészítés A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt a cukorral megfuttatjuk a langyos tejben. A liszthez hozzáadjuk a sót, a tojást és a kefírt, majd jó lágy tés...
Elkészítési idő: