kb. 500 grammhoz:
200 g törökmogyoró (pörkölt)
170 g étcsokoládé (45-59%-os)
100 g csokoládé - tej
1 evőkanál kristálycukor
80 g vaj
30 g kakaópor - holland
1 csipet só
1
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.
2
Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.
3
A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük, mikor még meleg. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült ;)
4
Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük.
5
A krémet üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből nekem egy 190 ml-es és egy 300 ml-es üveggel lett. Érdemes kamrában tárolni, így könnyebben kenhető lesz.
Langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom az élesztőt. A 60 dkg lisztet meglangyosítom és a sót szárazon elkeverem benne. Ezután az étolajjal és a felfuttatott élesztővel vala...
Elkészítési idő: kb.: 2 óra Nehézség: KönnyűKevés olajon megpirítjuk a karikára vágott kolbászt. Ha már szépen kisült a zsírja, hozzáadjuk a szeletelt lilahagymát, és folyamatos kevergetés mellett dinszteljük. Beleszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinis palacsinta elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint egy klasszik palacsintáé: a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliarudat felhasítjuk, kikaparjuk a belsejét belerakjuk a tejbe. Közepes lángon elkezdjük melegíteni, amikor felforrt beleszórjuk a búzadarát, cukrot, és a csipet sót. 8-10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű