10 dkg schär B mix kenyérliszt
10 dkg Mester Család - KenyérMix liszt
10 dkg Glutenix magkeverékes kenyérpor
1 tk. útifűmaghéj őrlemény
1 tk só
1 tk cukor
3 dl langyos víz
1,5 dkg friss élesztő
1 ek étolaj
kukoricadara.
Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben kimérjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat jól kikavarjuk, az olajat utoljára tegyük hozzá, azzal is egyneművé kavarjuk. Majd vizes vagy olajos kézzel gombóckat formázunk belőle, s a tetejüket meghempergetjük kukroicadarába.
Kb fél órát kelesztjük, majd közepes lángon készre sütjük.
A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírjában megpirítjuk a szintén kockára vágott hagymát. Ezután kis vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa fekete retket meghámozzuk,lereszeljük -a juhtúrót a vajjal krémesre kavarjuk,hozzáadjuk a mustárt ,a lereszelt hagymát és retket -jól kikavarjuk,majd izlés szerint sóval fűsze...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyűturmixolni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat megkaparjuk NEM ÉLES késsel, öszekeverjük a sóval, borssal, tojással, zsemlemorzsával, olajjal és reszelt hagymával.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű