10 dkg schär B mix kenyérliszt
10 dkg Mester Család - KenyérMix liszt
10 dkg Glutenix magkeverékes kenyérpor
1 tk. útifűmaghéj őrlemény
1 tk só
1 tk cukor
3 dl langyos víz
1,5 dkg friss élesztő
1 ek étolaj
kukoricadara.
Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben kimérjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat jól kikavarjuk, az olajat utoljára tegyük hozzá, azzal is egyneművé kavarjuk. Majd vizes vagy olajos kézzel gombóckat formázunk belőle, s a tetejüket meghempergetjük kukroicadarába.
Kb fél órát kelesztjük, majd közepes lángon készre sütjük.
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű---A bögre 2,5 dl méretű. A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. --Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA fügéket a tetejükön átlósan bevágtam, de nem vágtam végig, különben szétesik. Ebbe a kis vájatba tettem a gorgonzolából (jól beletömködtem a puha sajtot), majd mindegyik töltött...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tejet elkeverjük a vaníliás cukorral, majd felforraljuk. Ezután egy kanállal kisebb halmokat s...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű