Hozzávalók: 5 kg paradicsom 6 ek. kristálycukor 3 ek. só 2 kk. szalicil 1 kk. borkén Elkészítése: A paradicsomot feldaraboljuk,amit megmostunk,a kívánt részeket kivágjuk. Minden hozzávalót bele keverni ! 1 napig állni hagyjuk,közben kevergetjük. Ezután ledarálni paradicsom darálón.,majd üvegekbe tölteni és légmentesen lezárni.(Folpack és kupak)
Narancsot megtisztijuk, a cikkeket kisebb darabokra vágjuk, majd a túróval, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a tejjel jól összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ribizlit megmossuk, leszemezzük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és a pálinkát. Lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Utána átszűrjük és üvegekbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A málnát megmossuk, megmérjük, hány liter van belőle, ugyanannyi liter felforralt, lehűtött vízzel felöntjük egy uborkás üvegbe. 2. Hozzáadunk 1 kanál citromsót, szétnyomkodj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaóport, a keményítőt és a cukrot keverjük össze egy kis lábasban. Öntsük rá a tejet, keverjük össze, majd alacsony lángon kezdjük el melegíteni, közben folyamatosan keverge...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű