Hozzávalók: 5 kg paradicsom 6 ek. kristálycukor 3 ek. só 2 kk. szalicil 1 kk. borkén Elkészítése: A paradicsomot feldaraboljuk,amit megmostunk,a kívánt részeket kivágjuk. Minden hozzávalót bele keverni ! 1 napig állni hagyjuk,közben kevergetjük. Ezután ledarálni paradicsom darálón.,majd üvegekbe tölteni és légmentesen lezárni.(Folpack és kupak)
A cukorszirupot előre is elkészíthetjük, hűtőben hetekig eláll: 1,2 dl vízben fölforralunk 10 dkg cukrot, és legalább 5 percig lassú tűzön főzzük. Teljesen kihűtjük. (Ez a mennyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst öntsd egy nagyobb befőttes üvegbe, kancsóba, vagy bármilyen zárható edénybe. Öntsd fel a forró vízzel, add hozzá a fahéjrudat, és letakarva hagyd állni egy éjszakán át (8 ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 5 literes üvegbe tesszük az összes alapanyagot, és vízzel feltöltjük (nem csurig, csak az üveg nyak hajlatáig). 3 hétig forrni hagyjuk. Ezután egy másik üvegbe leszívjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból 50 %-os szirupoldatot főzünk. A menta leveleket leszedjük, egy edénybe tesszük, rámerünk a cukros oldatból nagyjából egy decit, és botmixerrel turmixoljuk. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű