- 50 dkg liszt
- 1 tk só- a sóval vigyázni kell,ha a töltelék fűszeres,akkor ennek megfelelően kell bánni vele. Nekem tengeri sóm van
- 3 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál tejföl
- kb 1 dl langyos ,cukros tej 1 csomag- 7 g- élesztő felfuttatásához
- A töltelék bármi lehet. Én,szalonnán sütöttem le hús csíkokat,tettem bele vegyes zöldséget. Fokhagyma port és kicsi borsot. Megvártam míg kihűl a töltés előtt,aztán ezt a tölteléket paradicsom és paprika karikára halmoztam,reszelt sajttal lezártam
Tehát mindent összegyúrtam és 50 percet kelesztettem
Kisodortam téglalap alakúra.A téglalap középvonalát jelöltem,s mint egy könyv lapjain, az egyik oldalon pohársegítségével karikákat szúrtam.
Ezeket a karikákat töltöttem,majd mikor ezzel megvoltam,ráhajtottam a másik oldalt. A töltelék kinyomja a tésztát,látható,hol kell újra a pohárral most már a két lapot egyszerre átszakítani.
Negyed óra újabb kelesztés után tojással kentem és 220 fokon sütöttem .
Kb 35 perc alatt kész.
Hideg vízzel lespricceltem,letakarni már nem kell.
Nagyon finom.
Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és az élesztőport. Elkeverjük. Beleöntjük a vizet, és lazán összekeverjük a masszát, nem kell, hogy sima legyen. A tészta ekkor nyúlós é...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt 1/2 dl. langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Ebbe a mélyedésbe öntjük a felfutott élesztőt, a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk egy evőkanálnyi cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót. Hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű