- 50 dkg liszt
- 1 tk só- a sóval vigyázni kell,ha a töltelék fűszeres,akkor ennek megfelelően kell bánni vele. Nekem tengeri sóm van
- 3 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál tejföl
- kb 1 dl langyos ,cukros tej 1 csomag- 7 g- élesztő felfuttatásához
- A töltelék bármi lehet. Én,szalonnán sütöttem le hús csíkokat,tettem bele vegyes zöldséget. Fokhagyma port és kicsi borsot. Megvártam míg kihűl a töltés előtt,aztán ezt a tölteléket paradicsom és paprika karikára halmoztam,reszelt sajttal lezártam
Tehát mindent összegyúrtam és 50 percet kelesztettem
Kisodortam téglalap alakúra.A téglalap középvonalát jelöltem,s mint egy könyv lapjain, az egyik oldalon pohársegítségével karikákat szúrtam.
Ezeket a karikákat töltöttem,majd mikor ezzel megvoltam,ráhajtottam a másik oldalt. A töltelék kinyomja a tésztát,látható,hol kell újra a pohárral most már a két lapot egyszerre átszakítani.
Negyed óra újabb kelesztés után tojással kentem és 220 fokon sütöttem .
Kb 35 perc alatt kész.
Hideg vízzel lespricceltem,letakarni már nem kell.
Nagyon finom.
A lisztet összekeverjük a szárított élesztővel és a sóval, majd hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát. A et összekeverjük a vízzel, meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az ola...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejben az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, tojást, olvasztott vajat, a felfuttatott éle...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tészta hozzávalóit gépbe téve bedagasztjuk. 2. A tésztát 8 felé osztjuk, golyót formálunk belőlük,egyenként kinyújtjuk kör alakúra,majd szintén 8 felé vágjuk. 3. Minde...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrtam, állni hagytam, hogy összeálljon, majd 6 kis bagettet formáztam belőle. A tetejüket bevagdostam. 40 perc alatt megsütöttem.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű