Hozzávalók:
250 g sima liszt
100 g vaj
1 tk porcukor
1 tk só
1 tk sütőpor
60 g sajt
50 g magok
150 ml víz
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, a cukrot, a magokat és a finomra lereszelt sajtot. Hozzáreszeljük a hideg vajat, és összekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan összedolgozzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd formákat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 °C-os forró sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
sajt kivételével összegyúrjuk és kelesztjük elnyújtjuk, megszórjuk sajttal és feltekerjük újra nyújtjuk és szaggatjuk tetejét megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és 200 fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és két ek. liszttel elkeverem. A tetejére is hintek kevés lisztet, félreteszem. Míg kel, egy tálba szitálom a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros tejfölben felfuttatjuk. A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, elkeverjük a sóval majd a felfuttatott élesztővel, tojással tejföllel jól összegyúrjuk. Duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. 5 cm-...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű