Családireceptkönyv.hu

Sajtos ropogós keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
250 g sima liszt
100 g vaj
1 tk porcukor
1 tk só
1 tk sütőpor
60 g sajt
50 g magok
150 ml víz

Elkészítés:


Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, a cukrot, a magokat és a finomra lereszelt sajtot. Hozzáreszeljük a hideg vajat, és összekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan összedolgozzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd formákat szaggatunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 °C-os forró sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vajdasági sós-sonkával
Vajdasági sós-sonkával

A tejet a cukorral megmelegítjük langyosra, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a sót, az olajat és a kefírt tálba tesszük, és összegyúrjuk az élesztős tejjel. Az össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Finom vajas pogácsa, bögrésen
Finom vajas pogácsa, bögrésen

. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszcsalogató zöldséges pillangók
Tavaszcsalogató zöldséges pillangók

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk