Hozzávalók:
250 g sima liszt
100 g vaj
1 tk porcukor
1 tk só
1 tk sütőpor
60 g sajt
50 g magok
150 ml víz
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, a cukrot, a magokat és a finomra lereszelt sajtot. Hozzáreszeljük a hideg vajat, és összekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan összedolgozzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd formákat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 °C-os forró sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
A hozzávalókat összegyurjuk, es kinyujtjuk. Hosszúkó csikokravagjuk és a csíkok közepén egy kis vágást ejtunk amin egyik oldalt átbujtatjuk. Végül olajban kisütjük .. porcukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. A tészta hozzávalóihoz hozzáadjuk az élesztőt, és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy se túl lágy, se túl kemény ne leg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból rugalmas, de jól nyújtható tésztát gyúrok, majd 4 egyforma darabba vágom. Mindet kinyújtom téglalap formára, majd megkenem a sajtos margarinnal. Feltekerem m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt egy kis tálkába mérjük, majd pici megmelegítjük. Ne legyen forró, épp csak langyos. Belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük csipet cukorral, majd jól elkeverjük. A lisz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű