TÖLTÖTT BURGONYA TEKERCS
50 dkg burgonya
15 dkg liszt
2 tojás
só
2 kanál vaj
2 nagy fej hagyma
Töltelékhez:
1 kis pohár tejföl
5 db mackó sajt
10 dkg füstölt sajt
30 dkg sonka
300 g kukorica
bors, vegeta
10 dkg császárszalonna
Tetejére:
tojássárgája
köménymag
piros darált paprika
sajt
A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megfőzzük. A vizet leöntjük róla, burgonya törővel összetörjük, hozzá adjuk a lisztet, tojást, vajat, és az előzőleg apróra vágott olajon dinsztelt hagymát. Alaposan összedolgozzuk.
A tejfölt összekeverjük a lereszelt sajttal valamint a fűszerekkel. A sonkát és a császárszalonnát apróra vágjuk, olajon sütjük 10 percig. Kinyújtjuk a burgonya masszát. Rákenjük a tejfölt, rászórjuk a sonka ragut majd az apróra vágott mackó sajtot is. A két végét behajtjuk, és egy konyharuha segítségével feltekerjük.
Olajozott tepsibe helyezzük, megkenjük egy tojássárgájával, illetve a darált pirospaprikával, végül megszórjuk köménymaggal és sajttal. Sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Mónika Angyalné Horváth fényképe.
Mónika Angyalné Horváth fényképe.
A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megfőzzük. A vizet leöntjük róla, burgonya törővel összetörjük, hozzá adjuk a lisztet, tojást, vajat, és az előzőleg apróra vágott olajon dinsztelt hagymát. Alaposan összedolgozzuk.
A tejfölt összekeverjük a lereszelt sajttal valamint a fűszerekkel. A sonkát és a császárszalonnát apróra vágjuk, olajon sütjük 10 percig. Kinyújtjuk a burgonya masszát. Rákenjük a tejfölt, rászórjuk a sonka ragut majd az apróra vágott mackó sajtot is. A két végét behajtjuk, és egy konyharuha segítségével feltekerjük.
Olajozott tepsibe helyezzük, megkenjük egy tojássárgájával, illetve a darált pirospaprikával, végül megszórjuk köménymaggal és sajttal. Sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Mónika Angyalné Horváth fényképe.
Mónika Angyalné Horváth fényképe.
ezekböl a hozzávalókból kenyértésztát dagasztunk, sokan a kenyérsütögépet használják dagasztásra, nekem van egy Thermomixem, én legtöbbször ezzel dagasztom, de van amikor kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágni, megpirítani olajon, majd rárakni a szeletelt gombát, fűszerezni. Átpirítani, bele petrezselyemzöld, majd 1 tubus, vagy 1 tömlős sajtkrém. Ezt kenni a kiflir...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű